Luktar politik - lite

Det här var nog det närmaste politik jag kom på min rundvandring på tidningarna. En något underlig undersökning om partiledarnas förtroende. Sifo har undersökt förtroendet.

Peter Eriksson och Maria Wetterstrand ska ha ökat sitt förtroende med 6 procentenheter till 36. Enligt en tidigare mätning - dock från 2006 - fick de 18 resp. 24 vilket skulle vara en minskning med motsvarande. Eller hur mäter man egentligen? Jag kan misstänka att det är stor skillnad på en röstare som har förtroende för Maria respektive den som har förtroende för Peter E.

Märkligt - och snällt sätt att betygsätta Jan Björklund. Han har högre resultat än sin företrädare Lars Leijonborg - 29%. Det hade gått att uttrycka som "bara Ohly har sämre förtroende". Men jag förstår väl att de menar att han inte varit med i matchen så länge - och om man nu ska mäta individuella förändringar så får det väl bli pass för Björklund.

Nåväl - det luktar snö - det är trevligt och föranledde mig att springa till termometern - minus 4.

Man blir ju som aldrig nöjd - när vi nu väntat så länge på snön kunde vi väntat en dag till så det inte kommer värsta hemvändardagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback