Nu flämtar det

Nu flämtar det - det gamla 2007. Skriver 1229 idag. Tänkte faktiskt igår att förr om åren hade man lite problems första månaden på nya året - med att skriva det gamla. Men så har det inte varit de senaste åren. Det kanske är som Anders Köjs skriver. "Ingen verkar längre bry sig och nya år kommer och går". Men sorry - går inte att länka än till helgkrönikan "I vått och allt mindre torrt" - läsvärd.

Så slår det mig att någon ny ledarskribent ännu inte presenterats på Kuriren? Lite oroad är man ju över den fusion som tidningsvärlden i Norrbotten genomgår. Såg i Kuriren i går att privatannonser och prenumerationer numera hänvias till ett piteånummer som är till förtvivlan likt Piteåtidningens.

Och idag presenterar Norrbottens Kuriren Årets norrbottning - Charlotte Kalla.
Jättegrattis Charlotte! Samtidigt har fusionskompisen NSD utsett Årets profil i Norrbotten - också det samma unga dam. Fast om jag ska vara ärlig så handlar det nog mer om att hon 2007 faktiskt är outstanding än om fusionen.

Ettan nyheten i Kuriren handlar om "Fel i beslutsordning" i Boden. Och ska jag nu vara ärlig - och det ska jag - så har sossarna rätt här. Hade det varit sossarna här i Luleå som betett sig på samma sätt så hade vi farit i taket. Det handlar faktiskt om respekt för demokratin.

Lika spännande ska det bli att se hur det går med det som rubriceras En strid i repris - och handlar om revisorsvalet i Överkalix. Det har otäcka likheter med när Bengt Niska i Pajala mitt under sammanträdet minskade antalet ledamöter i kommunstyrelsen för att stänga ute Mona Kumpula (fp).

Själv fick jag en notis i Noterat - kul med att Östman grävt fram att det också tidigare hotats med fullmäktigesammanträde på julafton.

Men typ STRUL - ingenting - nästan - av dagens tdining - åtminstone Kuriren - lagt ut på nätet än.

Jag länkar senare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback