Satt i "lacken"

Herr kommunalrådet Petersen bredde ut sig igår om demokratin. Här skulle inte kritiseras för att sossarna tutade och körde i kraft av sin egna majoritet. Såna var spelets regler.

Helt rätt så klart - skillnaden bara den att om man säger sig eftersträva breda lösningar så måste det beskrivas som ett misslyckande om man driver igenom frågor med bara en rösts övervikt. Och där vi dessutom vet att en del av de ledamöterna egentligen röstar emot vad de själva tycker.

Nu tänker Karl Petersen uppenbarligen också reellt sätta demokratin ur spel. Helt enligt spelets regler beslutade kommunfullmäktige igår att Arena-ärendet skulle återremitteras. Det är också helt glasklart att beslutet innebar tt alternativa lösningar ska utredas förutsättningslöst och att nya förhandlingar ska inledas med Luleå Hockey. Fullmäktiges ordförande viftade till och med med den skrivelse som låg till grund för återremissen.

Enligt
Kurirens nätuppslaga så har dock inte kommunalrådet tänkt sig det - han tänker uppenbarligen trotsa kommunens högsta beslutande organ.

Isåfall kan vi bara konstatera att allt ta om demokrati bara var fernissa.

Kommentarer
Postat av: S A R A

godmorgon ha en 3vlig dag!

Postat av: Ann O Nym

Sätter kommunalrådet demokratin ur spel för att få ett andra monumet, kulturhuset kan
nog sägas vara det första, så kan han nog räkna med att en medborgare överklagar....

2007-12-18 @ 11:04:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback