Dagen (S)

Idag är det dagen S som i Semla. Mycket tradition i fars bruna bönor. Serveras med stekt fläsk och i modernare tider också med iblandad stekt falukorv. Och så ska det vara fars små, ganska kompakta semlor som sätts i en djuptallrik med lite (säger lite) varm mjölk. Topplocket med pudersocker ska som inledning doppas i den varm mjölken och avsmakas. Så silas den varma mjölken genom den kompakta semelbullen - den kalla grädden ligger kvar orörd - sen är det bara att sätta tänderna i. I tron att jag ska orka minst 3-4 brukar det aldrig bli mer än 1. Väldigt mäktigt och gott!

Nä, jag har inte ätit någon semla tidigare i år. Det är förbehållet fettisdagen. Dessutom är det så att många av de köpta semlorna mer har konsistens av fluffig tvättsvamp än riktiga semlor.

Sitter verkligen Anders Sundström i Vattenfalls styrelse? I så fall har vi ju en ansvarig för de tokigheter som nu sker. Vattenfall ska skicka 30 personer netto till det överhettade Stockholm. 20 från inlandet till kusten och 50 till stockholm från kusten blir minus 30. Och sen ska vi bidra till att Stockholms kommunerna får kompensation i skatteutjämningssystemet för de höga löneläget.

ibland tror man det är 1 april hela veckan!

Själv ska jag befinna mig på Kommunförbundet hela dagen (halv fyra bär det av mot bruna bönor). Och apropå kommunförbundets nya styrelse så ska den bestå av kommunstyrelseordföranden från samtliga kommuner. Flest sossar förstås men en och annan moderat och vänsterpartist också - Boden respektive Jokkmokk. Vilken färg det är på representanten från Kiruna kan vara svårt att utröna i den soppan.

Däremot mäler Piteå ut sig - precis som Anders Sundström ovan. I alla andra kommuner utom Piteå ger de ersättarplatserna i styrelsen till oppositionen. Men inte i Piteå - de är ju som eljest.

Eftersom jag ska umgås med två piteåbor på kommunförbundet ska jag skaffa mig inside om det verkligen är sant att Anders sitter i vattenfallls styrelsen och vem som är så betydelsefull sosse i piteå att han/hon måste vara ersättare i kommunförbundet styrelse.

Det blir nog inge blogg förrän sent i kväll. Har ambitionen med mig det vill säga simgrejorna. Frågan är bara om kroppen orkar efter ovanstående?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback