Dagen!

Inte dagen före dan - nu är det Dagen. Grattis Stefan Tornberg - en social pojk som säkert varit till mycket glädje för nära och kära de första 50 - och kommer förhoppningsvis att så vara många år framöver.

För annars har jag lite svårt med hur kul det är för varje år som försvinner. Lite svårt med det Österländska tänket om att tiden - timmarna - dagarna -åren - är något som kommer. Är det verkligen något att gratulera att måttbandet blir allt kortare.

Vill du bli riktigt deppig så ta fram ett måttband - ta sikte på medellivslängden för ditt kön - och så kollar du var på stickan du befinner dig?

Så gratulerar jag facket nere i Göteborg. Nu har de lyckats knäcka ägaren till salladsbaren i Göteborg så att hon säljer sin rörelsen - och skulle söka sig utanför företagarvärlden. Och vilka signaler sänder det ut till unga tjejer  och killar som har drömmar om företagande.

Facket borde förstå att de måste välja sina krig för att få respekt. Min organisationen - med fn 1,4 tjänst - blev lyckliggjord med ett kollektivavtal för ett antal år sen. Det räckte inte att vi fanns under parasollet för riksorganisationen - länsförbundet skulle ha ett eget. Det sitter i en pärm och har inte gjort vare sig från eller till.

Men facket s ombudsmän kan ju ståta med ytterligare ett kollektivavtal i statistiken och motivera sitt eget existensberättigande.

Inte många år sen som jag fick ta striden i kommunen då enmansföretag skulle tvingas till kollektivavtal - annars skulle de inte få vara med och lämna anbud till kommunen. Den frågan drevs av fackliga socialdemokrater här hemma.

Mycket, mycket märkligt att fackets agerande i Göteborg tydligen har stöttning av moderata arbetsmarknadsministern Littorin.

Jag tänkte mig bli kort - sen tänkte jag mig bort. Skulle ju bara kommentera historien med ALMI. Nog är det väl dags att dra i snöret och spola ordentligt nu? Liko Gunnar (Liljedahl) styrelseordförande är försiktig i sina kommentarer - det kan jag förstå.

Och nu har far hunnit ringa och fråga om jag försovit mig - 7.05,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du skriver:
"Men facket s ombudsmän kan ju ståta med ytterligare ett kollektivavtal i statistiken och motivera sitt eget existensberättigande."
Min fråga:
Hur motiverar Du ditt existensberättigande OM inte
kampen för kollektivavtal gör det..?

2007-02-07 @ 20:51:53
Postat av: Ylva

Du (s)kriver!
Kram Ylva

2007-02-07 @ 22:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback