Grader i h-vetet!

Hör att Boden nu hamnat i TV:s riksnyheter på ett mindre hedrande sätt. En lärare misstänkt för att ha tafsat på en minderårig elev. Läraren är inte delgiven misstanke än - men kommunen agerar för att få bort honom. Ett delikat problem att välja mellan pest och kolera. Tänk om människan faktiskt är oskyldig. Tänk om det verkligen går en pedofil lös bland våra ungar. Svårt dilemma.

Littorin han har dock bestämt sig - att försvara fackets rätt till stridsåtgärder för kollektivavtal. Han står pall trots
svidande kritik i moderata ledare efter ledare. Men strategin är tydligen att fackets för våldsamma och därmed vara självsanerade. Ja, alldeles säkert är skjuta mygg med luftvärnskanon aldrig varit särskilt lyckosamt. enligt Migelles blogg. “- De borde ställa facket mot väggen och låta dem förklara sig. Det fackförbund som tar till oproportionerliga åtgärder gräver sin egen grav. Det är det som är den återhållande faktorn, säger Sven-Otto Littorin."


Krisen på ALMI får stort utrymme i båda tidningarna. Styrelseordföranden ställer sig kallsinnig till vädjan att styrelsen ska tag tag i problemen. En vd-fråga säger Gunnar Liljedahl. Så brukar en styrelseordförande säga till dess de bestämt sig för att kicka vd:n och det borde väl inte dröja länge till dess?

Ärendet om EKO-ringen från gårdagens ks får en spalt i NSD. NSD var som vanligt med på ks vilket Norrbottens Kuriren aldrig ger sig tid till. Dessvärre har Jan Bergsten missat mitt yrkande om EKO-ringen som var detsamma som mina borgerliga kompisars. Så jag får hoppas att Anders kollar min blogg före han läser NSD.

Upprörda medlemmar i en kristen församling i Boden har skrivit till Göran Hägglund. De protesterar mot att kvinnor från utlandet ska kunna få lega abort i Sverige. De tycker det är särskilt upprörande att det är ett kristdemokratiskt statsråd som ska lägga förslaget. Själv tycker jag det är mer upprörande att kvinnor - oavsett var det bor - ska tvingas genomgå illegala aborter.

De åberopar också människorvärdet i sin protestskrivelse - alltså de allmänna motståndet mot aborter som fortfarande finns bland Kd:are. Fast när det gäller människovärde blir jag mer upprörd över att läsa om alla DNS prov som tas på Pessinkivargar. Som det än visar sig vara - och ömsom inte visar sig vara. Det förefaller som om viltvårdare - rovdjursviltvårdare - har hur mycket resurser som helst - medan många människor upplever att vården inte kan leverera det de vill ha.

Så hinner jag lyssna på TV:n att även Lovikkavanten är på nyheterna. Tyvärr är det konkursen som speglas och lovikkavantarnas månghundraåriga historia. Synd på det företaget - och den företagaren som verkligen är en riktig entreprenör. Men konkurrensen från Kina och andra låglöneländer blev för stor till slut.

Själv har jag riktiga lovikkavantar - naturligtvis inte tillverkade i Kina - utan av tant Snellman i Koskullskulle, Selma tror jag hon hette.

Nu är det högtid för avresa - ks kommer.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Nu är det visserligen en minoritet av KD:are som är mot aborter.

http://westerstrand.blogspot.com/2007/02/kristdemokrater-om-abort.html

Postat av: Ylva Strutz

Jag vet det - det finns många människor med kloka och sunda åsikter också i Kd.

Måste erkänna att jag skrev detta och sände samtidigt en tanke till dig.

Tyckte det var länge sen du kommenterade och var orolig att jag tappat en läsare.

Ha en bra dag Magnus!

Kram från tant Ylva

2007-02-13 @ 10:23:27
URL: http://strutz.webblogg.se
Postat av: Ylva Mjärdell

Tant? Hehe...Nä jag skulle inte tro det!Du är av dom ingredienserna att tant blir du då rakt aldrig!

2007-02-13 @ 11:07:45
Postat av: Ylva Strutz

Tant är fint, Ylva. Vänta får du se!

2007-02-13 @ 16:15:36
URL: http://strutz.webblogg.se
Postat av: Magnus

klart jag läser ;)

2007-02-13 @ 23:56:01
URL: http://www.westerstrand.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback