Håll Lantto skadelös!

Det kunde naturligtvis framställas som ett aprilskämt - att skära taket av en bil som rådigt stannat för att hjälpa till vid en allvarlig trafikolycka. Men jag behövde ju inte använda särskilt mycket fantasi för att förstå att kompetent personal från Räddningstjänsten (må vara från Piteå som är lite eljest! Obs! skämt!) inte gör sånt av misstag. Och det fanns förstås skäl. Doktor Spinell ger beröm för rådigt ingripande enligt "skolboken".

Det viktiga är nu att sluta tjafsa om vem som ska betala.
Lantto ska förstås hållas skadelös. Det är det viktiga och tydliga besked som Piteå kommun och räddningstjänsten ska ge.

Om det är försäkringsbolaget eller kommunen som ska betala - det kan ni fortsätta att tvista om. Och kommer ni inte överens så kan ni vända er till Räddningskostnadsnämnden - en nämnd som parterna (kommunerna och försäkringsbolagen) tillsatt för att lösa slika tvister. Hur jag vet det? Ja, jag råkar vara ledamot av denna eminenta nämnd.

Tidningarna kittlar alltid min nyfikenhet på många sätt. Krönikan om näringslivsklimatet tar upp fallet där fritidsnämnden felaktigt körde ut cafeidkaren på Pontus - skandalöst! Men vilket ärende avses där avtal med privat näringsidare sas upp för att gynna KF? Jag borde säker veta men myntet faller inte ner?

Och vilken kulturförening misstänks för oegentligheter - och vilken kompetens har Sten Wallo för att utreda det?

Och Annika Eriksson vet minsann bättre än basindustrins företrädare - energin är både billig och finns hur mycket som helst. Vem kunde tro annat - vem är dom som tror sig vet? Kuriren idag.

Sahlin på jungfruresa som partiledarkandidat - har krupit in i en hörna på Kulturens Hus för att träffa laget. Hennes image är nämligen enligt NSD:s ledare att framhålla laget framför jaget. Kanske ingen dum strategi med allt som hon har i "trunken". Intressant att även foajén kan användas för tillfälliga caféer och möten. Hoppas bara det inte kostar allt för mycket - skulle kunna vara användbart för små lunchseminarirer och dylikt.

Och när jag ändå är inne på Kulturens Hus så kan jag meddela Camilla redan nu att det blir nobben på jubileumsbroddar till 65-åringar. Det är nämligen bland annat dessa - som inte tas av - som skadar golv och trappor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback