Illa skrivet stolpskott, Strutz!

Blev avbruten mitt i mitt förra bloggande och tryckte på publicering istället för att spara utkast - av misstag. Men lagt kort fick lägga eftersom det tog någon timma innan jag märkte det. Avbruten blev jag av Jens som ringde från södra Sverige och hade skrivit ett pressmeddelande om tvättsåpan. Och eftersom det var den jag också skrev och som blev så rörigt så kommer hans pressmeddelande här:

Folkpartiet kräver personligt ansvar i ”tvättsåpan” 

     
 

Landstingets olagligheter i tvättupphandlingen riskerar nu på allvar viktiga   arbetstillfällen i länet. När upphandlingen ursprungligen genomfördes presenterade vi från Folkpartiet flera olika alternativ till att på ett lagligt sätt  klara vår gemensamma ambition att rädda kvar tvättjobben i Norrbotten.

 

Alla våra förslag  förkastades och istället valde landstingsledningen den ”brottsliga” vägen och drabbades av miljonskadestånd.

 

Som tvättsåpan nu utvecklat sig har landstingsledningen verkligen målat in sig i ett hörn    när det gäller att rädda kvar jobben i Boden. Det fanns alternativ - men efter beslutet i EU-domstolen finns ingen annan lösning än att göra om upphandlingen från början för att minimera de ekonomiska  skadorna av herr Ögrens klavertramp. 

 

Landstingsrådet Kent Ögren bär ett särskilt ansvar i denna fråga. Han har på ett mycket                       medvetet sätt  brutit mot lagen och inte lyssnat till andra som visste bättre. Med öppna ögon begick han olagligheter vid upphandlingen. Han -  liksom övriga utom en ledamot av landstingsstyrelsen – prickades av revisorerna. Revisorerna kallade det ett ”medvetet lagbrott”.

 

 Som politiskt förtroendevald har man stora möjligheter att fatta så väl bra som mindre bra beslut. Det är mänskligt att inte alla beslut blir 100 procent rätt. Men när man som i det här fallet med öppna ögon – och trots varningar - mycket medvetet bryter mot lagen vill vi i folkpartiet utreda vilka möjligheter det finns att utreda ett personligt ansvar i frågan.

 

Jag kommer att lyfta frågan på centralnivå för att se vilka möjligheterna det finns i detta konkreta fall, säger folkpartiets oppositionsråd Jens Sundström.

(Slut pressmeddelandet)

Snyggingarna

Snyggingarna är efterfrågade men ikväll hoppas jag kunna träna på att lägga ut foton. Så ni får stilla er nyfiken.


Och är dom inte snygga så får ni skylla på fotografen Ylva. För dom är både trevliga och snygga!     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback