Klingar falskt!

Det gråt(s) tårar över det bidrag till kulturen som kvittats mot momspengar. För det är ju faktiskt det de handlar om - kvittning.

NSD:s ledarsida är det Leif Pettersson från Boden som gråter. Teatrarna - som är bidragberoende - har fått minskade kostnader med X antal kronor. Minskade kostnader har de fått för att de fått avdragsrätt för moms. Det vill säga det slipper betala in pengarna till staten.

Inte är det väl då så märkvärdigt att staten minskar bidragen i motsvarande grad? Eller?

Det handlar faktiskt inte om någon indragning utan om att man inte vill att denna ändrade regel ska öka det statliga stödet. Sen kan man  tycka att kulturen behöver få mer pengar men det en annan sak - men det här som sossarna låtsas gråta över klingar falskt.

Men om jag ska vara ärlig så hade väl vi i opposition också utnyttjat detta som kanske inte är så tydligt för gemene man.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Är det bara jag som uppmärksammar hur ofta Mona Sahlin upprepar ordet hat i sina tal och därefter citeras i tidningarna. Socialdemokraternas blivande första kvinnliga partiledare säger ?Vi ska hata klyftorna? Jag känner mig villrådig. Är inte hat en väldigt destruktiv känsla? Är inte hat en negativ känsla? Leder hatet som drivkraft i ?piskan? motorn i politiken att gå bättre? Är hat till sin natur uppbyggande, skapande och brobyggande. Jag menar, om man nu vill få även andra än en själv att hata någonting. Sist men inte minst, kan hat vara en hjärtefråga? Jag bara undrar.


Mona Sahlin beskrev hatet av klyftorna som en hjärtefråga i NSD i dag 9 februari, 2007

?Vi ska hata klyftorna mellan människor och individer, klyftor vad gäller sexuell läggning, var vi är födda, olika livschanser?

2007-02-09 @ 19:12:45
Postat av: Ylva Mjärdell

Jo förresten,hat kan sannerligen vara en hjärtefråga.Betänk så mycken olycka som kommit ur hatet i världen.Så egentligen skulle jag i stället skriva,bör hatet vara en hjärtefråga och framför allt,bör hatet vara en hjärtefråga för en politiker?

2007-02-09 @ 19:34:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback