Persil och lut

Lyssnar till någon "gube" på TV. En "tant" som intervjuar. Nu hörde jag att han hette Nisse och har skrivit en bok.

Han är jättekul - så den boken måste jag köpa. Optimister blir inte deprimerade.  Fråga doktorn programmet är det - det ser jag nu.

Före detta kirurg är han också.

Svenska folket har tappat bort förnöjsamheten och fått valfriheten istället. Han beskriver samhället tillbak i tiden när det enda val en husmor hade när det gällde tvättmedel var Persil och lut. Dagens husmödrar (och husfäder?) har en hel vägg att välja mellan.

Har i alla fall haft två trevliga dagar med kollegor ombudsmän/verksamhetsledare. Träffat en hel del riksdagsfolk också. Partiledare och partisekrerteraren rikigt laddade och taggade. Men roligast var nog Håkan Jonsson, statssekreterare hos Cecilia Malmström. Jag har lovat honom att kolla om EU-flaggan vajar uppe vid IKEA. Det var tydlien så när Cecilia kom på invigningen att där vajade alla nordiska flaggor, den ryska och den samiska - men inte EU-flaggan. Så Cecilia överlämnade en sån.

Alla EU-motståndare i Norrbotten borde föresten ta sig en funderare - utan EU inget IKEA. Det ska vi påminna om när Haparanda med omnejd nu börjar blomstra. Så föresten att Akelius annonserade om lokaler i Haparanda i Fly Nordics flygsätestidning.

idag kan jag i alla fall bara skaka på huvudet åt
pensionsröran i Boden. Här har man tydligen haft så bråttom att göra de egna efter valförlu(s)ten att man både genat och trampat på demokratin. Och då hävdar Christian Lindgren att det handlar om en personlig vendetta mot honom och nuvarande gruppledaren Torbjörn Lidberg har mage att påstå att det är en "politisk grej" av alliansen.


I övrigt verkar ni ju ha hållit er riktigt lugna medan jag varit borta. Idag och i morgon ska jag försöka leva upp till att vissa helger ska vara någorlunda politik fria. Vi får se om det också innebär begränsat bloggande.

Såg för övrigt att Mona Sahlin ska besöka länet den 7 februari. Det var någon som under konferensen spådde henne en resa likt Maria Leissner - dvs en väldigt kort tid som partiledare. Stig.Björn Ljunggren lär ha sagt att hon duger bra att skylla kommande valförlu(s)t på. Eller något i den vägen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback