Pust!

Det har gått undan på morgonen. Tjugo i åtta var jag faktiskt här. Nu har jag hunnit undan ett par tre medborgarkontakter - och så lite administrativt arbete.

====

och så blev det en dryg timmes uppehåll i skrivandet för "utvecklingssamtal" med ett par förtroendevalda. Och så har Tuula ringt och sanktionerat att jag "bryter" mig in en stund på Europaforum. Kommunförbundet står som värd så det borde väl gå bra - jag har inte skrivit på revisionsberättelsen än!!

Jag skulle ju berätta från gårdagen. Dels fria Piteå att vara ensam om att vara eljest - det var visst 3 kommuner där majoriteten inte släpper ersättareplatsen i kommunförbundets  styrelsen till oppositionen. Det lär väl visa sig i vilka kommuner de är maktfullkomliga!

Och inte hördes det något om Bo Johansson skulle väljas om till ordförande. Om det räcker att han fått lös 4 basbelopp för extra knäck? Han har ju polisstyrelsen och något kommunalt bolag också som inbringar intäkter.

Jag tycker faktiskt att de som har förmånen av att ha visstidspensionen som en generös form av a-kassa skulle kunna bekymra sig lite mindre om det får betalt för varenda timme. Det borde väl kunna finnas något som heter ideellt arbete också?

Med tanke på Bodens "pensionshärva" finns nog anledning att förändra en del här.

Såg för att frågan även nått Luleå genom att sjukvårdspartiets gruppledare Dan Ankarholm också är en som fått utökat fribelopp genom blyertsanteckningar? Och han lär väl med råge ha nyttjat dem - både som vikarierande kommunchef i Boden och gruppledare i Luleå.

Lärde mig för övrigt en sak i går. Många sådana här chefer med "fallskärmar" har ju bildat bolag och på det sättet kringått bestämmelserna. Men styrelsearvoden anses som högst personliga och kan inte överlåtas till bolag. Kanske skulle finnas anledning och se hur det är på den fronten? Girigheten kan uppenbarligen skapa hur mycket kreativitet som helst.

Ocn nu måste jag stoppa igen - för nu erbjöd Jens varm bil för transport ill Kulturens Hus.


Så fick jag veta att Anders Sundström visst sitter i Vattenfalls styrelse. Han lär ha kommenterat deras centralisering till Stockholm och "försvarat" sig med att det inte varit någon fråga i koncernstyrelsen - det vanliga att allt obehagligt läggs på någon annans bord.

Kommentarer
Postat av: Berndt

Bo Johansson? Har Obol tagit sig in i de politiska styrelserummen nu? Tänk vad fort en karriär kan ta en ny vändning!
;-)

Postat av: Ylva Strutz

Stackars "sockenljuset" (han kallar sig själv så) Bo Johansson i Älvsbyn. Kanske därför han dragit sig tillbaka. Men han har överlåtit kommunalrådsposten till en som heter Bill. "Sockenljuset" måhända återfinns med alias Bull.

2007-02-21 @ 16:41:49
URL: http://strutz.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback