Sifo har tagit hela handen

Godmorgon, vänner! Jag har faktiskt stigit upp klockan 6 men efter tidningsläsning och krönikan fastnade jag vid köksbordet och rensade papper. Undrar om jag någon gång ska lära mig att inte bara släppa saker där jag går och står. Det är ju så motigt att ta reda på eländet sen - och "någon annan" finns bara i önskedrömmen.

Sifo är på G igen. I ett svagt ögonblick - kan ju undra om jag var riktigt nykter eller om det bara var omdömet som brast. Jag var i alla fall med i en himla stor undersökning - en timmes i kryssande - men där belöningen var att jag slutligen och sist fick kryssa att jag skulle rösta på folkpartiet. Fast inte allra sist - där fick jag kryssa om de kunde kontakta mig igen - ja eller nej. Och jag vet - jag kryssade faktiskt JA. Det här är väl inte med än en dryg månad sen och nu var det trejde omgången. "om ca en vecka får du ett exemplar av veckotidningen Året Runt som vi vill att du ska läsa och bedöma". För en vecka sen läste jag Allers i samma syfte.

Belöningen är att få tre nummer av någon annan veckotidning. Valde Feminas Månadsmagasin förra gången. Nu får jag då ytterligare en chans om kan komplettera med den nyttigare Må Bra.


Och ödesmatch igen - Luleå hockey tar emot Mora hemma. Egentligen borde jag ju gå - men det är ju ett helt företag att kolla om det går att få biljett.


Två dagens grattis föranledda av ortens avisor: Mats Åhman i Älvsbyn - ett särskilt grattis på namnsdagen. Och så får alla andra Mattias och Mats också känna en fläkt av gratulationerna.


Kul att Dagny Wikström och hennes syster fått pris för sin uppfinning "täcke-lakan". Ska underlätta bäddningen främst inom vård och sjukvård.

Annars vet jag en annan lösning som Winnie Törnqvist skrev om i Råd till kvinnorna:

Att bädda sängen
i synnerhet
en bred dubbelsäng
är påfrestande
för ryggen.
Sträckningen
kan ge ryggskador.
Kliv upp
i sängen
i stället för att
sträcka er,
sa experten.

Anna viftar.
- Men om man har
en lång karl
kan man väl
använda
honom?

Vem sa att vi inte behövde männen? Fast med Birgits "täcke-lakan" kanske vi kan använda dem till annat?

För övrigt är Dagny mamma till min favorit kd:are Birgit. Undra om Birgit har någon blogg jag skulle kunna länka till? Fast det får väl vara någon måtta med vad hon hinner med - även om jag ibland undrar om det finns någon gräns. Gruppledare i landstinget, 4-barns mor med det 5:e på gång. Och alltid lika alert och glad.


Nu fortsätter röjet och plocket av vissnade blomblad. Ska väl hinna med en tur till stan i dag i alla fall. Fika på Kulturens Hus skulle ju inte vara helt fel.


För övrigt Anna-Greta är jag på rätt sida om gränsen nu - därav fikatankarna - tyvärr!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback