Stilla din häftiga själ

Vilken frid som råder ute - har inte kollat temperaturen men det ser inte kallt ut. Däremot otroligt fridfullt - det känns som om naturen nu är trött och stilla och lugnt vilar efter gårdagens utbrott.  Naturen har stillat sin häftiga själv,

Lite av rådet att stilla min häftiga själv behövs när jag läser att kyrkoledarna hotar alliansregeringen. Eventuellt så måste de uppmana sina medlemmar att inte rösta på alliansregeringen 2010. Och skälet min sköna; jo om europeiska kvinnor ska kunna få abort i Sverige enligt samma regler som gäller för svenska kvinnor. Finns i bland annat
DN idag.

Så äckligt; de försöker ge skenet av att det handlar om särskilt sena aborter men det handlar faktiskt om samma regler som gäller för svenska kvinnor idag.

Fegt att ge sig på utländska kvinnor vars alternativ förmodligen är illegala aborter någon annanstans. Men dessa illegala aborter beskrivs nu som väldigt säkra så det kan inte vara något skäl att de ska komma till Sverige. Men vilket j-a hyckleri!

Nu tror jag att de är väldigt få människor som låter sitt röstande styras av frågan om aborter också ska falla inom ramen för det gränslösa Europa. Så låt hotet falla platt till marken - men om någon tänkt Pingstkyrka eller Katolskakyrkan så kan ni ju fundera vilka metoder de använder.

Och Kalla hon använder bara metoden att stå på - vilket resulterade i en mycket hedrande 7:e plats i VM.

Annars diskuteras mest schlagerfestivalen nu på tidningarna löp och nättidningar. För ovanlighetens skull såg jag faktiskt "uppsjungningsdelen" men missade omröstningen. Kan väl inte riktigt hetsa upp mig för om det var rätt låtar som gick vidare. Men Andreas, Christer Lindarw, Sanna och Lundell är de som jag minns särskilt och de flesta av dem gick ju vidare på något sätt. "När ni tar saken i egna händer" har alla förusättningar att bli en landsplåga. Trevlig show på TV!

Nu blir det påklädning och jobbet - hade tänkt åka ner till Piteå i eftermiddag och överraska dem vid årsmötet. Men morgonens memorering av vad göras skall ger vid handen att jag får nöja mig med att ringa och skicka min hälsning till alla men främst till den personen som särskilt ska honoreras idag.


Först måste de bli lite inläsningsjobb inför utskottet i morgon - en koll på vilka ärenden som är på fullmäktige.


Så krävs förberedelser inför styrelsen och årsmöte. Februari är en förrädisk månad men minus 3 dagar mot de mest generösa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback