Svealänningarna förlorade!

Plannja vann sin basketmatch i går kväll.  Sportnytt reportern avslutade inlägget med att norrlänningarna vann till slut. Har ni någonsin hört någon prata om av Svealänningarna eller Götalänningarna vann eller förlorade till slut.

Det påminner mig om min numera bortgången kollega från Halmstad som efter ett sommaruppehåll kom fram till mig och sa: Ylva, jag har varit i dina trakter i sommar. Jaha, var har du varit då? frågade jag. Och svaret var: i Söderhamn!

Boden märker ut sig idag. Politikerpensioner och förmåner utan att några beslut är tagna. Och visst förefaller det lite märkligt att tjänstemännen prioriterade att fixa detta direkt efter att sossarna förlorat valet?

Nästa Boden grej är att kommunen går in och subventionerar en företagare på bekostnad av den andra. Att det är Rolf Degerlund, för detta teaterchefen här i Norrbotten som fick sparken i Skåne för att han var på fyllan gör inte saken mindre bisarr. Rolf Degerlund har ju sina rötter någonstans i Bodentrakten.

Det luktar! Det luktar riktig svågerpolitik i båda fallen.

Kurt-Åke Andersson, undersköterska från Kalix och flitig insändarskribent. Numera ersättare för sossarna i landstinget. Jag vet inte om det är politikerlivet som gjort honom så otydlig. Rubriken är Haka på Sven-Erik Bucht. Men jag kan inte utläsa om han är för eller emot en Kemilösning? Fast jag måste erkänna att jag bara hunnit skumma.

Pajalaflyget hotat - när jag läser såna rubriker blir saknaden efter Anna GK som riksdagsledamot starkare än vanligt. Buss på dem nu grabbar, Tornberg och Hammarbergh!

Om nu morbror Sture eller moster Gunilla själv orkat läsa så här långt så kommer en hälsning och en önskan om en bra födelsdag för moster Gunilla som fyller pensionär idag.

Själv drar jag nu alldeles snart iväg med flygtaxin fvb till Södertälje.

Det blir väl en rapport på fredagkväll!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack Ylva , jag orkade läsa så långt! ha det bra i Stockholm, hälsar Moster Gunilla

2007-02-01 @ 15:11:47
Postat av: Berndt

ok, man får lite abstinens när du bara bloggar en gång om dan!

Postat av: Ylva Mjärdell

Vad tomt det är "utan" dig...*sniff*

2007-02-02 @ 11:47:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback