Utan alkohol?

Skulle vara intressant om någon gjorde en liten forskningsuppgift. Studera alla smånotiser om slagsmål och misshandel förslagsvis efter en helg. Hur många händelser har skett utan att alkohol varit inblandat? Ni kan börja och gissa på denna lilla nyhetsartikel i Norrbottens Kurirens nättidning.

Mitt i allt ett litet meddelande till mina mailande vänner - ni som inte fått svar på fredagens och lördagens mail. Jag ska åka förbi jobbet och svara er under dagen - Nubbs är så struligt att använda via internet att jag drar mig för att gå in här hemma.

Intet mycket har hänt enligt tidningarna. Kicki Danielsson har fått ledas av scenen. Expressen - fälld i Persbrants affären är lite försiktig med att fastslå orsak. Går lite runt heta gröten. Medan Aftonbladet är mera rakt på - för berusad. I vilket fall är det en tragedi. Ingen har sett någon sprit. Men det gör man inte med alkoholister - det blir specialister på att smuggla med den lilla plastflaskan med blandningen.

Men intressant är just skillnaden mellan Expressen och Aftonbladets sätt att presentera nyheten.

Super G - damernas inställt idag. Danielsson - han på UD känner sig kränkt av media. Men inte mer kränkt än att han ger någon intervju i radio som naturligtvis ger media orsak att länka till gamla historier.

Både centerpartiet och Kd har haft sina kommundagar i helgen. Kd:s partiledare sägs ha fullt sjå att tvätta bort förlorarstämpeln. Maud kom direkt från Indien och tog sina kommunpolitiker i örat. Kommunerna ska inte ägna sig åt affärsverksamheter som gym och solarier. Hem och rensa på hemmaplan var uppmaningen. Uppmaningen måste väl också innefatta kommunalt engagemang i slakterier?

Och Stefan Tornberg börjar liksom jag ha varit med för länge - när han missade banketten. Så nu får vi hoppas på Camilla som ger oss fina bilder - tagna med nya telefonen?

Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Jag tror nog att de flesta av bråken och de grövre misshandels fallen som sker och har skett kan relateras till inte bara alkohol. Utan också till andra droger när tillgången på "knark" är relativt
"god" så avspeglar det sig ute på stadens gator och kring dess krogar. Hur många av dessa misshandelsfall beror på att vederbörande har skulder till "knarkleverantören eller leverantörerna"? Om nu pojkar i undre tonåren "puklar på varandra" så kan de naturligtvis vara utan inblandning av droger och att det handlar om osämja dessa emellan, men det bör naturligt vis stävjas innan det får allvarligare konsekvenser. Där har vi nog alla ett ansvar för att komma tillrätta med både mobbing i skolorna och den misshandel som före kommer där.

2007-02-04 @ 09:42:01
Postat av: Anonym

och dessutom är det Danielsson "egen" tidning som han känner sig kränkt av..

2007-02-04 @ 13:00:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback