Utkörd blev jag!

Hann förbi expen och sätta på kaffe + läsa Piteå-Tidningen. Det senare viktigt - dagens arbete kan inte börja förrän världbladet åtminstone har skummats igenom.

Så var det PTU - många ärenden som var som gjorda att ställa detaljfrågor på.

Medborgarförslag om innerfjärdarnas framtida utveckling. En fråga som levt med mig nästan hela min politiska tid. 1980 nämns i medborgarförslaget - men den var nog på agendan än tidigare.

Bra föredragning av Mikael Öhman - enkelt och tydligt i en svår fråga. Som resulterade i att utredning kring olika alternativ lösningar ska fortsätta. Jag tror jag bli pensionerad tidigare än det blir någon slutlig lösning på problematiken. Men det ligger kanske i ärendets karaktär. Svårt att kämpa emot naturen.

Nästa medborgarförslag om att snabba upp tilldelningen av tomter till tomtkön. Enligt svaret så kommer tomterna tillbak till tomtkön snabbare än vad förslagsställaren vill.

Och blev jag utkörd på detaljplanen i Sunderbyn som tangerar mor och fars tomt. Var på samrådet om detta och det stora missnöjet handlar om en väg som inte behövs för nybyggnationen och inte för något annat heller. Men tydligen har tekniska för gott om pengar. Men här får nog kommunen räkna med överklagan.

För mor och fars fastighet spelar det inte så stor roll - men för grannen som får biltrafik nästan in på bron. För att inte tala om de som bor på landshövdingevägen - vilket kaos det ska bli när det är fotbollsmatcher. En siutation som är svårt att klara redan idag.

Två detaljplaner till; Kallax där förre byggnadsnämndsordföranden PG lär vara inblandad. Den fick bifall trots det. Och så en med bevarandebestämmelser på Östermalm, kv. Boken. Där kommunen ska sälja en fastighet men vill garantera bevarandet först genom en ny plan.

Boendeplanering 2007-2012 - gamla bostadsförsörjningsplanen som bytt namn - på remiss till partigrupperna.

En illustration i rapporten klargjorde att det fanns minst en sån som ser ett halvtomt vinglas iställer för ett halvfullt dito.  Tyckte att bilden av ett postställ där det saknades tre lådor var signal för utflyttning - ska naturligtvis se som om det finns plats för minst 3 till. Eller hur?


Och så vindkraft som riksintresse - ja tala om byråkratiska spetsfundigheter. Kan inte ens förklara det - skulle kräva många timmars skrivande. Men jag tror att vi svarade länsstyrelsen att vi kan inte utesluta att det på något ställe i kustregionen skulle kunna passa med vindkraft. Fast fa´n trot. Vi har satsat nog av våra naturresurser för att klara Sverige - så nog ska vi tänka oss för både en och två gånger.


Och så tre EU-ärenden; medfinansiering för öka kollektivtrafikåkandet, förstudie för filmsamarbete i Norden och så något verktygsprojekt inom verkstadsindustrin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback