Utomjording eller?

Efter ett rekordlångt kommunstyrelsesammanträde har jag mellan landat på expen 16.15. Ska bara skriva en "göra lista" till i morgon så ska jag dra och simma.

Men jag hamnade av någon anledning på
Aftonbladets nätutgåva - ganska långt ned så det är inte säkert att ni själva hittar denna "rötmånadshistoria". Jag lovar dock längst ned finns en vetenskaplig analys.

Om jag nu i dessa "fiskens" tecken ynglar av mig ärendena sen förmiddagen så kanske jag klarar ks efter simmet.

Började med BUN - och information om Vårdcollege. Jag vet inte om jag ens förstod alla finesser men det handlade om en samordning inom fyrkanten mest på vårdprogramsområdena. Handlade om att samordna för att kompetens ska bedömas lika, att validering ska ske på rätt sätt, att efterhöra förändringar och ändrade behov ute hos brukarna, att hitta former för kompetensutveckling av vårdpersonal med mera. Eftersom det samordnas med den ledningsgrupp som redan finns så känns det okej och inte någon ny överbyggnad.

Sen kom hiten; ekonomichefen som visade idel, ädel överskott för förra året. Som vanligt hade inte heller investeringsbudgeten upparbetats som det så fint heter. Det vill säga på ren svenska hade de inte hunnit bygga eller köpa i den utsträckning som planerats.

Märkligt fö att inte Karl P tog tillfället i akt att visa upp de fina siffrorna på presskonferensen. Men han kanske inte vill ha ut dessa siffror nu när budgetarbete 2008 startar på ondsdag. Det gäller att hota med vargen - så att inte spenderbyxorna kommer på!

Kranen i Södra hamn målas inte om till giraff. Jag viskade till Thomas att jag kanske skulle föreslå ommålning till struts? Det är klart den är mer girafflik - men med lite spackel kan det mesta ordnas. Eller hur brudar?

Likskärsvägen skojade jag om i lunchinlägget. Men där ska jag kolla upp lite bättre om moderaternas förslag om ytterligare farthinder är önskvärt. Egentligen fanns ingen bra motivering till nej - bara att dessa gupp brukar prioriteras vid övergångsställen. Måste kolla med Sundström i Bensbyn. Och kanske Selberg också. Och någon fler som jag kan få tag i.

Parkeringsövervakning inom Luleå kommun - som handlade om en formell ändring för att kommunen ska ha rätt att forsla bort bilar och bilvrak även i Gammelstad - ja i hela kommunen - som det inte varit förut.

Medborgarförslag om renare skolokaler i Luleå utlöste en ideologisk debatt. Men flera s ledamöter hade inlägg som gladde Thomas. Han har kämpat för att skolan själv ska få bestämma om de vill köpa städtjänsterna på privata marknaden. Och den dogmatiska låsningen vid städning i egen regi finns då inte längre majoritet för.

Arvikamodellen - den som skulle göra det möjligt för kommunala verksamheter att gynna ortens lanthandel bidde - om inte en tumme - så begränsad till en liter mjölk. Det vill säga det var bara Norrmejerier som gick med på det inom gällande avtal.

Och Luleå Mäss och kongress får 500 000 kronor i bidrag för genomförande av Luleå kalaset. Cirkus 5% av omsättningen kanske kan vara en rimlig nivå.

Så några val och två sprittillstånd.


Simma lugnt - det ska jag göra nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback