"Vad är det som händer?"

"Vad är det som händer?" undrar Maria Norman, lärare, Luleå, idag på Norrbottens Kurirens insändarsida. Och nu hoppas jag de hunnit lägga ut den på nätsidan - annars kommer länkningen senare.

Det hon visar på är hur vårt samhälle utvecklas i en riktining av oärlighet och laglöshet. Hon visar på exempel från vardagen - och listan skulle kunna göras ännu längre. Vi skulle också kunna lägga till en annan av de sju dödssynderna som brett ut sig kanske mer än andra: girighet. Det mesta i samhället värderas i pengar och möjligen flärd och skönhet. Inte undra på att självmordsfrekvensen ökar bland unga som inte tycker livet är värt att leva.

"Nej, jag ångrar ingenting" säger landstingsrådet Kent Ögren sen han förskingrat 4,3 miljoner atv skattebetalarnas pengar. Och än mer än så är på väg att rulla ut! "Lagtrasslet tar vi senare" är ett annat citat från sagde Ögren. Se dagens Norrbottens Kuriren och NSD

Varför förväntar vi oss att människor ska göra som vi säger? Vi vet ju att de inte lever som vi lär utan som vi gör!

Så därför måste jag nu också hinna skicka 100 spänn till Frälsningsarmén. Synnerligen pinsamt på planeringsdagen - tror ni inte att jag lyckats pilla på telefonen - förmodligen i fickan bara så där av en slump.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback