Vicken fadder vi har!

Innan jag ens hunnit ta del av den mindra angenäma nyheten att man är på väg att lägga ner ytterligare tingsräteer i Norrbotten gade Tobias dels ställt en fråga till Beatrice Ask och dels hunnit skriva ett pressmeddelande. Snacka om att han verkligen tar sitt fadderskap och Norrbotten på allvar.

 


Pressmeddelande från folkpartiet liberalerna i riksdagen 2007-02-28

 

Tobias Krantz (fp) kritiserar utredningsförslag:

 

Slå vakt om Norrbottens tingsrätter!

 

– Oron ökar, rättsväsendet kommer ännu längre bort från människorna och förtroendet för rättsstaten urholkas. Sätt stopp för planerna på nedläggning av tingsrätterna i Gällivare och Haparanda. Slå vakt om Norrbottens tingsrätter.

 

Det säger riksdagsman Tobias Krantz (fp), Jönköping, riksdagsfadder för Norrbotten, i en kommentar till det utredningsförslag om det norrbottniska rättsväsendets framtida organisation som presenterades på onsdagen. Samtidigt ställer han också en skriftlig fråga till justitieminister Beatrice Ask (m).

 

– Under en lång följd av år har, under socialdemokratiskt styre, ett stort antal tingsrätter lagts ned runt om i landet. Det finns skäl att vara starkt kritisk till den utvecklingen. Med färre tingsrätter minskar tillgängligheten och förtroendet för rättstaten urholkas. Nu är turen kommen till Norrbotten för en än mer omfattande nedläggningsvåg. Den måste stoppas, säger Tobias Krantz.

 

– Det förslag som presenteras idag är ett resultat av en beställning som den dåvarande socialdemokratiska regeringen gjorde 2005. Det är följaktligen ingenting som den nya regeringen behöver känna sig bunden av. I själva verket finns nu chansen att lägga om den politiska kursen och slå vakt om en decentraliserad domstolsorganisation, bland annat i Norrbotten. Och i alla händelser är det rimligt att regeringen nu, innan det överhuvudtaget kan bli aktuellt med några förändringar, genomför en rejäl och bred analys av konsekvenserna av tidigare nedläggningar, säger Tobias Krantz.

 

 

Tobias Krantz,

riksdagsledamot (fp)

0707-83 14 64


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback