Årets första ks

Årets första kommunstyrelse avverkad. Som alltid lite virrigt var folk väljer att sitta när halva församlingen är gamla insuttna som jag och andra kommer nya.

Jag hoppas jag inte inger samma skräckfyllda intryck som min företrädare. Gud nåde den som intog hans och en del andras platser - väl insutten sen många mandatperioder.

Fast det är klart - som en gammal häst intog jag förstås den vanliga "spiltan".

Valen avklarades rätt raskt - den starkt åtrådda platsen i Tågrådet - frös inne. Tågrådet hade enligt uppgift från länsstyrelsen stilla insomnat. Vi har förstått det eftersom det nog inte sammanträtt på de två senaste mandatperioderna!

Sen fick vi en bra genomgång av det arbete och tankar som finns på lite olika håll - om hur klottret och nedsabbningen ska hejdas. Kyrkan, polisen, vårt eget Lulebrå, Fastighetsägarna och Ungdomgården var representerade.

Blev ett engagerat meningsutbyte som faktiskt kändes väldigt meningsfullt. Klottret är ju egentligen bara ett uttryck för att det finns många barn och ungdomar som far oerhört illa även i lilla Luleå.

Det är natutrligtvis hög tid att vi tar detta på allvar. Och det kändes som om alla inblandade var väl förberedda att tillsammans med kommunen ta itu med uppgiften.

Nu ska jag ta itu med uppgiften - det vill säga se om jag kan förmå mig att svänga vänster i rondellen i Gammelstad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback