(C)omeback i politiken?

Inte mycket nytt i tidningarna i dag. Salmgrens toppjobb får ju förstås utrymme i båda tidningarna. Och hela moderatsåpan spelas upp i repris igen.

Gammelkommunisten Jonny Holmberg i Överkalix ger sig nu som sanningsvittne in i frågan om bevarande av Fritz Olsson husen. Något lyxhotell på 7 våningar vill han då inte ha.

Vänstern vill ha tillbak fältassistenterna - folkpartiets gamla käpphäst. det var sorgligt att den verksamheten kom i onåd hos dåvarande socialnämndsordförande Ulla Ölvebro. Undras om inte vänstern var med och la ned dom? Nä, jag tänker nog på något annat. Det är ju himla länge sen de fanns i sin urspungliga form och i någon större omfattning. Trot eller ej - men Christer Stenberg på Nord Nytt var en av dem en gång.

Roligt med Luleås befolkningsökning - men analyserar man underliggande siffror är det väl inte lika kul. För många flyttar fortfarande och tillskottet kommer tack vare fler babysar än döingar. Och att resten av Norrbotten exporterar till oss. Ingen räddning för vare sig Luleå eller länet på sikt.

Kanske dags att räkna fram när vi når Vision 20 15. I valrörelsen räknade vi ju fram att med dåvrande takt skulle visionen nås 2041. Kanske något tidigare med dagens högre takt?

Förresten glömde jag ett spännande möte från invigningen i lördags. Erland Nilsson - den gamle kämpen. Vi skulle minsann inte vara så säkra på att han inte skulle komma igen i politiken nästa val. Vet inte om han menade det som ett hot eller löfte. I vilken skepnad förtäljde dock inte historien.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nu då du har gett både Erika och Stefan ett alias väntar vi med spänning på vilka alias Camilla och Mattias ska få...

2007-01-16 @ 15:06:18
Postat av: Ylva Strutz

Det får väl komma med Camilla och Mattias också. Mattias är då stiligast av alla på ks med sin snygga kostym och nya frisyr. Och Camilla är ett varmt och härligt yrväder. Det rinner säkert till något alias eller jämförelse vid tillfälle.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback