Förolämpa inte konstnärer, kommunalrådet!

Många har de varit de insändare som påtalat eländet med klotter. Och vi har ju alla haft ögonen själva att se med. Och också förstånd att förstå att det här inte är gratis. De mesta betalas över skattsedeln - men drabbar även privata direkt naturligtvis.

Det är utmärkt att kommunalrådet nu tar initiativ till en samlad aktion mot detta. Ett tips kan ju vara det jag påtalade på arbetsutskottet för ett tag sedan. Se till att spana och stävja på bussarna. Ett begränsat område som är förhållandevis lätt att övervaka. Och där får vi även en hel del "överskottsinformation" om kanaler till droger och annat. 


Enligt uppgift lär de nya fina bussarna redan vara kraftigt nedsolkade av klottrar. Och det har ingenting med graffiti att göra. Och kommer inte att minska hur många plank än kommunalrådet ställer till förfogande.


Som kommunalrådet själv säger graffiti är konst - men varför då legitimera skadegörare och ligister genom att blanda in fler graffitiplank i diskussionen? Upplåt gärna fula betongtunnlar för graffitimålningar. Gärn fler plank. Men håll den diskussionern borta från den halvkriminella verksamhet vi nu ska ta tag i.

Det är en förolämpling att prata om seriös graffitimålning i samma andtetag som den nedklottring och nedsabbning som sker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback