"Frivilligt och ideellt arbete?"

Hörde på radion om alla de som vi regeringsskiftet  fick lämna regeringskansliet. Chefen på sossarnas riksdagskansli tyckte det var så fantastiskt att en antal personer jobbat "ideellt och frivilligt" vid kansliet. Det behövdes ju som resurs nu för att sossarna skulle lära sig gå in i oppositionsrollen.

Det nämndes också att Mona Sahlin och jag tror det var Nuder som kunde behålla sina pressekreterare ett helt år.

Det är ju ett ganska stort antal medarbetare som med nödvändighet måste lämna regeringskansliet vid regeringsskfiten. Och visst ska de också ha någon form av uppsägningstid.

Men nu har det ju satts i system både av ministrar - som tar semester istället för jobb - och tjänstemän som jobbar "ideellt och frvilligt" antingen åt fd ministrar eller på partikansliet istället för att ta andra jobb. Vi ska veta att detta oftast också är unga människor rotade i Stockholmstrakten med en arbetsmarknad som längtar efter arbetskraft.

Sveriges ekonomi står givetvis inte och faller med detta - men det är ett privilegiesamhälle med ett frälse som inte har stöd hos de som betalar - medborgarna.

Tyvärr har jag väl inget större hopp att regeringen Reinfeldt gör något åt det heller. Det är naturligtvis lättare och rationellare att kunna anställa folk om du kan lova 1 års uppsägning än om det är normala uppsägningstider. Men stötande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback