Gjorde svarthandel

Vissa saker fungerar inte för mig. Biljettautomater är en av mina fasor. Ju längre och mer detaljerad information desto mer blockerad blir jag. Så glädjen var stor när jag hittade en förenklad apparat för Arlanda Express biljetter. "En enkel vuxen", "köp", "sätt in kreditkortet". "Vänta på biljett". JAG KLARADEDET UTAN ATT BÖRJA KALLSVETTAS.

Så på hemvägen skröt jag för min väninna Gina: "Du ska få se så enkelt det är". Och vad mötte mig - en jättestor och bred automat med information på jordens alla språk (inklusive svenska), bilder av alla kontorkort som finns, olika hål att stoppa i, sedllar alternativt kort. Kunde beställa en vuxenbiljett - men sen var det tvärstopp - hittade ingen köpknapp.

En man snett bakom mig hjälpte till att trycka på de kreditkort jag redan pillat på hur mycket som helst. Så drar han istället upp en Arlanda Expressbiljett och säger vi har en för mycket i vårat gäng - du får köpa den här för halva priset.

Upp med hundringen och innan jag ens hunnit lämna över den hann jag tänka: LURAD. Men affär är affär! Så kallsvetten blev kvar. Biljetten såg hyfsat normal ut - dock ej köpt i automat.

Såg framför mig hur tågvården med hög röst skulle förkunna att detta bara var en "attrapp" av något slag. Och att jag fick lösa ny biljett á 200 kronor + straffavgift med 50 kronor minst. Skulle väl få vara glad om jag inte blev anmäld för försök till bedrägeri.

Så när hon hon - tog biljetten - kryssade den och med ett leende lämnade till bak biljetten var lättnaden stor.

Apropå bedrägeri så ser jag att ALMI är illa ute. Det känns inte bra. Men är samtidigt bra att det nu utreds och att om det nu är så illa som det ser ut - så hoppas jag att ansvarig också får ta sitt straff. Att det inte slätas över. Gunnar Liljedahl, den sympatiske och framgångsrika företagaren - har ju lite satt sin ära på spel genom att i sten försvara ALMI. Så för hans skull kan jag ju hoppas att det inte är så allvarligt - men det ser illa ut. Riktigt illa!


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

I dagens NSD finns bilder på otroligt vackra byggnader i Luleå som inte finns mer,gud vad sorgligt!Hur kunde man låta den så vackra dansrestaurangen på Gultzaudden förfalla för att sedan rivas?Eller brandstationen som är ett lika vackert som spektakulärt bygge.I alla fall i ögonen på en som inte har mer erfarenhet från byggsvängen än att göra pepparkakshus.Brobyggen,nej men jag vet i alla fall vad en landgång är,så det så!Jag hoppas så att vi är rädd om dom gamla hus som finns kvar i Luleå,av hela mitt hjärta!

2007-01-12 @ 18:13:23
Postat av: Observant

Tänk så rätt det kan bli!
Folkpartiet satt även då tyst..!

2007-01-12 @ 23:21:26
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja du "observant" var det ändå inte då som nu att "sossarna" hade egen majoritet här i Luleå? De var Aron Marklund och Sven Köhler som var kommunal råd när rivnings raseriet på gick som värst i vår stad. Det var Aron som satt som ordförande i byggnadsnämnden där rivningsloven fattades beslutan klubbades igenom med orden "vi har bestämt". Ja då som nu var opositionen maktlös.

2007-01-13 @ 10:02:58
Postat av: Ylva Mjärdell

Observant jag vet ju inte vem du är men en sak är trist,du känns så väldigt negativ vad än det gäller?Är du ledsen inuti? Eller är skorna ett par nummer för små? Kram så du kanske blir gladare(snällare?)

2007-01-13 @ 12:08:32
Postat av: Ylva Mjärdell

Förresten,är inte maktlöshet en känsla mer än ett faktum?Bomber och granater,ingen av oss är vare sig maktlösa,tandlösa eller huvudlösa!Kommer tid kommer råd........ Stor kram från Ylva"Pippi Långstrump" Mjärdell!

2007-01-13 @ 12:12:31
Postat av: Ylva

Min nanme har alltid så avväpnande kommentarer att det känns överflödigt att gå i och kommentera.
Men Observant har sånt minne bak i tiden att inte ens jag riktigt kommer ihåg allt - men i alla fall tror jag aldrig Folkpartiet eller folkpartister varit kända för att vara särskilt tysta.

2007-01-13 @ 16:02:38
Postat av: Paul Reichberg

Svår fråga.
Utvecklingen innebär att det gamla ersätts av det nya. Att söka bibehålla stadsmiljöer har en del med identitet/positiv nostalgi att göra. Det nya kulturhuset förefaller vara ett, även, estetiskt tillskott i Luleå. Att riva "Fritz Olssonhuset" mindre genomtänkt.
Hur som helst, stadsplanering och demokrati är två storheter som bättre borde förenas i ett upplyst samhälle.

2007-08-04 @ 08:12:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback