Idag vill jag inte

skriva något på bloggen. Åtminstone inte än. Har lyckats "förstöra" den här dagen genom att ligga och dra mig till klockan 08.00. Jag drabbas av den här  "sjukdomen" vid helger och andra ledigheter. Inte trött alls och vaknar i tid. Men kommer in i "ska bara" köret även här. "Ska bara" ligga en halvtimme till och så kämpar jag och ställer om väckningen en halvtimme i taget. I början brukar jag ta stora djärva grepp en timme till - till klockan 5. Sen kan det bli en timme till - till klockan 6. Sen snuttar jag med halvtimmar - värsta rekordet från denna julhelg är "snuttar" fram till klockan 10.00. Utan synbar anledning. Jag tror på undersökningen som presenteras i DN idag - jag kan känna igen det där med att bli väckt i drömfasen är det bästa - särskilt om man haft någon ljuv dröm. Men annars tror jag mitt snuttande och kvarliggande handlar om odiciplin. Men jag kan väl behöva det då!

Fast efter 10 timmars sovande, snuttanden inräknat var jag ju lite intresserad av hur världen klarat sig utan mig. Landshövdingen och hans fru fick klara sig utan mig. Vilket de brukar få göra. Jag tycker att platserna ska lämnas till de som inte dras in i residenset i tjänsten så att säga. Särskilt nu när kaffebiljetterna begränsas. Bucht och PO Eriksson kan nog träffas så ofta de vill ändå. Media kan bidra till att låta det bli folkets arena genom en genomtänkt fotostrategi! Jag tror att kaffe och kaka är för lite utdelning för de flesta etablissemangsbesökarna!

Såg för övrigt att Fredrik Lundh var där och visade upp sin lilla Wilda. Henne intåg i livet följer jag ofta på Fredriks fotoblogg. Noterade att Wilda älskar Connex - för många symbolen för avreglering och marknadsekonomi. Framtid(s)tro för partiet!

Kapitlet sorgligt handlar om missbruk - en 22 årig kille som begick självmord. Han spelade bort en förmögenhet på nätpoker och hans föräldrar träder nu fram i Expressen. Om ett enda liv kan räddas för att vi träder fram är det värt det, säger föräldrarna. Här  håller en bomb på att brisera - hur enkelt är det inte att frestas spela mer än man har tänkt sig. Och det är som med alkoholmissbruket - tillgängligheten spär på det ordentligt. Frågan är vilka "motdrag" samhället och vi alla kan bidra med?

Usch - odiciplin igen - jag skulle ju duscha och inte skriva. Ska åka in och förbereda den arbetsvecka som stundar.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Vad kul med lite länkar ;)

Ja spel kan bli ett problem, det första staten bör göra är väll att ta en störe del av svenska spel och satsa på rehabilitering i stället för reklam...

Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Är det inte den eller de som spelar som ska ta ansvar för hur höga insatser de har råd att spendera. Varför ska samhället ständigt stå till svars för vad vi som privat personer ställer till med? Om Svenska folket behöver lära sig något så nog lär det vara personligt ansvar för vad de gör och ställer till med och inte ständigt förlita sig på att det fixar och står skattebetalarna för genom statens försorg.

2007-01-07 @ 17:49:34
Postat av: Ylva

Personligt ansvar, absolut! Men på något sätt är det väl de strukturer vi/jag/du/samhället/politiken skapar som ger förutsättningarna.

I det här fallet - med spelmissbruk och även med alkoholmissbruket - är det ju dessutom så att staten inkasserar vinsterna - och...

2007-01-07 @ 20:36:44
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja Ylva, när det gäller spelmissbruk så kammar staten in pengar, men via nätet så är det nog om sanningen ska fram också andra som "håvar in de stora kulorna i detta sammanhang". När det gäller alkohol så tar samhället in med den ena handen och får ge mångdubbelt upp med den andra för alkoholist vården. För enligt statistiken så upptas var femte sjukhus säng av någon missbrukare som kan härledas till alkohol skador.

2007-01-07 @ 22:16:44
Postat av: Ylva

Vi är helt överens!

2007-01-07 @ 22:58:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback