Mest bara lurendrejeri

Undrar just hur jag (och andra) skulle påverkas om vi isolerades från lokaltidningar och andra nyheter under en period.

Nu är ju nyhets- och informationsflödet nästan lika intensivt oavsett du befinner dig i Thailand på semester eller om du lever fram ditt liv på Sunderbyvägen.

Vem minns inte hur isolerad man var på 70-talets Mallorcaresor då man på sin höjd kunde unna sig en dyr Expressen om man hade tur att ramla över någon.

Det är ju som mest skurkstreck och lurendrejeri i tidningarna. Från OBOL affären där tydligen några hockeuspelara verkar blåst på så där 2, 5 miljon vardera - sammanlagt 10 miljoner.

Och i Kuriren idag skriver en besviken Folksam kund hur hon/han tappat hälften av sin surt förvärvade sparpengar - i storleksordninen 180 000 kronor. Jag hoppas vi kan förvänta oss svar från Folksam.

Visst är det ändå underligt i OBOL affären att ingen enda gammal skolkompis till Bo Johansson träder fram. Han måste ju gått skola i Malmberget?

Kul att fajten för Fritz Olssonhusen nu nått ändå ned till Gävle. För visst är det där hon arbetar nu, Jenny Wennberg, fd ledarskribent på NSD. I dagens NSD har hon en krönika som tar upp detta.

Och påtal om lurenderejeri så kan jag likasom åklagaren i målet om skärgårdsstugornas felplacering konstatera att i detta ärende finns inga vinnare. Göran Wallin, Ronald Gustafsson och Ulf "Utta" Eriksson är huvudpersoner i dramat som handlar om felplacerade stugor som måste flyttas. Nog tycker vi väl att samhällets resurser kan användas på ett bättre sätt.

Detta nu skrivet i all hast - så jag hoppas det ändå blivit läsbart - utan allt för mycket halva meningar och felsyftningar. Träningen tog ut sin rätt i alla fall - har sovit som knockad - och vaknade en timme för sent med telefonen/väckarklockan i handen.

Men jag ska ju sluta lite tidigare i dag - så det jämnar ut sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback