Nu blir det tredje gången gillt!

Så är det dags för invigningen med stort I. Det känns nästan som balen på slottet - fast jag aldrig varit där. Nu blir det tredje gången jag sätter mina fötter innanför Kulturhusets dörrar. Kunde ha varit fjärde - men när Göran Persson var där och ville ta äran av Kulturens Hus till sig så avstod jag. Skämt åsido så minns jag inte riktigt vad det var - men Thomas fick gå istället för mig. Men med facit i hand så var det så att Persson  stod där och svepte med händerna som om han byggt det själv.

Nu vet jag inte riktigt vilka som är inbjudna i kväll - och varför. Men vad Marita Ulvskog har här att göra begriper jag inte. Det är ju hennes falang inom socialdemokratin som förhalat och förhalat detta Kulturens Hus. Kan det verkligen vara sant att hon är inbjuden? Men måhända har de lottat gästerna - vad vet jag.

Jag springer lite för fort - eller skriver lite för fort. Första gången - om den har jag ju berättat - provtrycket på trettondagsafton.

Men jag har varit där idag också. Det skulle vara happenings från 11.30 till invigningstalet skulle komma igång klockan 12.00. Men inte såg vi några särskilda kul grejor annat än att vi var glada att träffas ett gäng vänner - och så träffade vi andra vänner. Ända från Lovikka hade Eino Frikvist kommit. Honom träffade jag och kramades med.

Men vad roligt det var att äntligen bli insläppta och gå runt och titta lite mera. Bibblan såg vi inte alls på förra gången. Och på Bibblan har jag och Marja Liisa redan satt upp reserveratlappar på två av de läsfotöljer som vetter mot norra hamnen. Det enda mer att önska är en öppningsbar ruta så vi kan sola samtidigt som vi läser.

Men det mest underbara är ju de möten som skapas i sådana här hus när det är som bäst. Jag vet inte hur många människor jag hejade på och pratade med idag.

Så nu ser jag fram emot kvällen - men jag undrar bara om det kan vara lika trevligt folk som jag träffade idag?

Ha en skön kväll - rapport kommer. Dock kanske inte i natt - jag känner mig redan trött. Vi är tydligen ett antal av Luleå kommun inbjudna gäster som ska anträda Akphion klockn 23.15. Det är ju en tidpunkt då morgonpigga tanter som jag ska sova - så vi får väl se hur det blir.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Ha en underbar kväll och natt Cinderella Strutz.
Minns att det är på natten som stjärnorna syns som allra mest och en av dem är du min vän........

2007-01-13 @ 16:33:42
Postat av: Observant

Ylva Strutz skriver:
"Men vad Marita Ulvskog har här att göra begriper jag inte. Det är ju hennes falang inom socialdemokratin som förhalat och förhalat detta Kulturens Hus.
Kan det verkligen vara sant att hon är inbjuden? Men måhända har de lottat gästerna - vad vet jag."
Min fråga:
Är Du en av de "inlottade"?

2007-01-13 @ 23:18:25
Postat av: Ylva

Absolut (är jag inlottad) "herr Observant" - men efter att inte ha varit tyst om behovet av ett Kulturens Hus under ca 30 år så var det nog inte slumpen som avgjorde. Jag hade helt enkelt många andelar i lotteriet! Fast jag såg min skäl inte "Ulven där". Och himla trevligt har det varit i kväll.

2007-01-14 @ 01:54:51
Postat av: Berndt

Du var väl värd en alldeles egen inbjudan, Ylva! Inte mig emot om du får en egen snurrfåtölj i bibblan heller! Konstens Hus är helt enkelt ett fantastiskt hus - och alternativ till Sunderby sjukhus - som jag själv tar upp i mina spontana refleXtioner efter premiärbesöket.

Postat av: Ylva Mjärdell

*funderar* Det måste vara skorna som är ett par nummer för små......

2007-01-14 @ 11:35:08
Postat av: Gerd

Ylva !

Det är bra att du är ute i svängen.Man ska synas och finnas på rätt plats vid rätt tidpunkt och så tycks ju vara fallet. Jag är en av dom som också lottas in?? och ser fram emot att komma dag 2 -här går dag 1 i repris med nytt folk .Må vi alla njuta av att vi ÄNTLIGEN fått ett kulturhus-troligen kommer väl en och annan gnällspik att göra sig hörd. Jag såg en "konstnär" på TV som icke skulle beträda detta hus.Skam till en sådan person.Leve kulturen. Maritas U:s pappa blev tydligen dålig ,så hon avstod från invigningen. Kan det kanske vara så att hon blev besviken på att inte få håla i invigningstalet .Va´vet jag ?

2007-01-14 @ 13:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback