Nu har jag ett radikalt förslag

Det är ju alldeles förfärligt att nu har 70-årige Ola Fredriksson i Boden avlidit efter de skador han fick när den 37-årige "terroristen" skörde på honom då han andra dagen å rad körde drogpåverkad.

För det första hoppas jag vi får en diskussion om det verkligen är rätt att låta honom gå fri. Facit visar ju att det var högrisk för fortsatt brottslighet.

En liten tröst är att vi har mitträcke på vägen mellan Boden  och Luleå. Tanken att mötande bilar kan innehålla en tickande bomb likt 37-åringen dyker upp då och då.

Det här är ju ett accelererande problem. Är det inte dags för fotboja i form av inplanterat chips som gör det möjligt för polisen att övervaka så fort de närmar sig ett fordon?

Sen kanske det också är dags att fokusera på vilket samhälle vi skapat som fostrar så många "drogterrorister".

Kommentarer
Postat av: Fundersam

Hej!
Ta en sväng till Boden, mitträcket från Gammelstad slutar i Sunderbyn.
Vilken skuld i de tragiska olyckorna har de slarviga bilförare som lämnar sina bilar olåsta och i många fall med nycklarna i. Enligt tidningsuppgifter tog 37-åringen en bil som lämnats med nycklarna i vid en bensinstation.
En bil i händerna på en drogpåverkad är ett livsfarligt vapen.
Ägaren av olåst och obevakad bil med nycklarna i borde kunna lagföras särskilt i fall som detta.
Något för politiken att ta tag i?

2007-01-31 @ 20:16:37
Postat av: Ylva

Hej du Fundersam
ja det var slarvigt av mig att skriva mitträcke mellan Boden och Luleå. Det är väl ett önsketänkande. För jag åker där faktiskt inte så sällan - om du inte berättar det för Luleåborna så brukar jag åka och handla i Boden ibland. När jag blir less att återvända till Luleå.

Visst - den tiden är förbi när jag kan lämna nycklarna i bilen - ens i Sunderbyn. Men vi löser nog inte problemet med att lagföra oss som är slarviga med det.För övrigt straffas vi väl redan för det vad avser försäkringen?

2007-01-31 @ 21:46:17
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Visst är det slarvigt att lämna sin bil olåst och med tändningsnyckeln på plats.Men den här tragiska händelsen skulle aldrig ha inträffat om denne missbrukare häktats för den olycka han förorsakade dagen innan.Men som vanligt i detta land är det alltid mest synd o brotts förövaren och brottsoffret hade väl inte där att göra.Nej denne drogmissbrukare ska buras in så länge att han glömt allt vad droger heter och när han kommer ut nästa gång är det i vågrätt ställning han har då införskaffat sig "en etta med lock".

2007-02-01 @ 05:59:40
Postat av: Fundersam

Hej!
Har ni i folkpartiet hört talas om nånannanismen.
Visst har polis, rättsväsende, kriminalvård, försäkringsbolag m.fl. viktiga uppgifter efter en tragisk händelse som denna men vi medborgare då?
Utan en olåst bil med tändningsnyckeln tillgänglig hade denna dödsolycka troligen inte inträffat.
Jag vidhåller att en olåst bil som lämnas med tändningsnyckeln tillgänglig är ett vapen i händerna på drogpåverkad förare.
"Tillfället gör tjuven" är en gammal sanning som glömts bort i nånannanismens och curlingpolitikens tidevarv.

2007-02-01 @ 10:33:47
Postat av: Ylva Mjärdell

Det som är skrivet på denna sida är något värt att lägga under huvudkudden och ta sig en ordentlig funderare över...

2007-02-01 @ 11:43:29
Postat av: Ylva Mjärdell

I teknikens världsålder borde det gå att förhindra diverse fullt mänskliga misstag som kan få ödesdigra konsekvenser.Fatala misstag som orsakar svår smärta och tragedi för dem som drabbas direkt respektive indirekt och även för dem som orsakar.Fantasifull som jag är så ser jag framför mig hur bilen startas genom identifikation med fingeravtryck samt även att föraren via utandningsluften måste gör en alko/drog-koll.Men helt sant och riktigt är att detta är något att tänka till om...rejält för vi kan alla vinna på det,var och en av oss på sitt sätt....

2007-02-01 @ 11:56:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback