"Övriga" - nej tack!

Varje gång jag öppnar Expressens nättidning får jag erbjudande att prenumerera på så kallad lokal nyhetssajt  "för ditt län". Men tro inte att Norrbotten finns. Men Västerbotten gör det. Nu saknas en del andra hemlän också ska villigt erkännas. Men jag vägrar acceptera att de krymper kartan på detta sätt.

Ambitionen finns - att simma i kväll - efter sammanträdet som förväntas sluta halvåtta. Och det finns egentligen inget skäl att jag inte skulle göra det. Lång kväll på badhuset - till klockan 22. Grejorna är med - få se om jag lyckas konstruera något skäl att inte..

Det smäller i väggarna då och då- Riktiga vinterknäppar. Hörde på radion ljuvliga kalix 23, Gällivare 29, Luleå 25 och så¨vidare. 20 på min celsius - riktigt gott.

Äldre i centrum skriver Norrbottens Kuriens ledare och redovisar regeringens förslag. Mycket bra och nödvändiga insatser.

Kluven blir jag när Peter Eriksson får på nöten för sitt engagemang i "svarttaxin" i Påläng. Fast det är klart att det blir svårt att officiellt sanktionera verksamheten och jag kan ju förstå taxis upprördhet om det blir i sån omfattning att de känner sitt levebröd hotat. Och kanske övergår till att några andra får det som sitt svarta levebröd. Men varför måste man fråga så mycket. Kör det som vanliga väntjänster - det är mycket lättare att få förlåtelse än att få tillåtelse!

Och Bodens kommun får kritik igen för att inte ordnat boende till funktionshindrad trots att stöd beviljats.Jag vet inte om Boden bara har otur att hamna i media med sina ärenden - men jag tycker den kommunen förekommer ofta vid skampålen i sådana här ärenden.

Och varför väljer luleå kommun att hellre riva Gökungen till stora kostnader än att sälja den till den hugade spekulanten som enligt tidningarna är beredd att betala en miljon för den. Han ser inga problem att hitta användningsområden för ett renoverat hus. Klart vi ska sälja den. Mycket bra med parker - men alldeles onödigt precis "vägg i vägg" med stadsparken. Skulle ändå bara bli en "gökunge". Ha, ha!

Och mp Kalix har verkligen vaknat efter den koma de befann sig i efter valet. Lägg märke att det är emot allt nu. Oavsett det är höjda politikerarvoden eller upphandling av mat! Gnällmånsigt och inte särskilt konstruktivt.

Och det går att göra politik av allt - vilken part som nu gjort det i det här ärendet. Vänsterpartisten i Övertorneå som avgick efter att han beskyllts för att ha luktat sprit vid en prisutdelning har nu efter påtryckning från samarbetspartierna s och övertorneåalternativet dragit tillbak sin avsägelse. Honkamaa tror att han "bara" luktade dagen efter fylla - som om det skulle vara mindre allvarligt. Och tänk att det är centerpartistiske Lina Ylivainios sambo Göran Mörtberg som anmält händelsen. Och hon vill ju bli kommunalråd. Ja vilken konspiration - något att begrunda för nye kommunchefen Salmgren.

Tiden går - nu måste jag dra - risken är redan överhängande att jag inte har kaffet klart till A-G kommer!

Kommentarer
Postat av: Berndt

Gökungen är en ful fan. Fulaste lådan i stan. Men jag håller med: Sälj den till nån som kanske är beredd att satsa en slant på att renovera både insidan och utsidan. Vad beträffar utsidan skulle en ny snygg fasad räcka. En mille? Go!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback