Riktigt kyligt

Otittat på termometern så tror jag graderna är många idag -ruggigt kallt känns det. Fast det ska dröja innan jag klagar på det. Dock känns det som om innetemperaturen inte hunnit med riktigt - men jag är extremt bortskämd med mycket varmt inne.

Har ju glömt om det fanns något i gårdagens tidningar att ösa galla över. Dock blev jag påmind om gårdagens Noterat via flera mail. Östman ondgjorde sig över att folkpartiet som han påstod "kvoterats" en vice ordförande post i polisstyrelsen. När det gäller inkvotering av kvinnor brukar det alltid hävdas att så kan vi inte ha det. Det är kompetensen som ska avgöra. Nu är det ju inget som säger att Lars-Gunnar Holmqvist i Boden - tidigare vice ordförande m - är den mest kompetente bara för att moderaterna som parti haft ett framgångsrikt val.

Tycker regeringen gjort ett bra val. Folkpartisten Lars Karlsson är en av de få i styrelsen som inte är  - eller har varit- mer eller mindre yrkespolitiker. Och en av de få företagarna - för att inte frankt påstå den ende(?) - i styrelsen. Lägg till det att Lars om en lugn, klok och eftertänksam person. Och sist men inte minst så har han en kvinnlig ersättare som inte går av för hackor. Gissa vem? Vi kommer att bli ett super radarpar.

"Vi välkomnar fristående skolor " har varit senaste tidens budskap från Luleå kommuns skolförvaltning. Förvisso en bekännelse under galgen - då de insett att de inte kunnat stoppa elever och föräldarars vilja att själva avgöra vilken skola som är bäst. Jag efterlyste för någon dag sedan vad socialdemokraten och förre rektorn CG Carlsson tyckt om nyordningen - rabiat motståndare som är är mot friståendeskolor. Svaret kom idag i NSD: "Jag tycker alla skolor ska vara kommunala, säger Ingrid Norberg". Samme Ingrid Norberg som är politisk chef för den skolförvaltning som välkomnar fristående skolor.

Tala om dubbla och falska bud(s)kap!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback