Sanering utförd

Nu har jag lyckats plocka bort dubbelexponeringen - 10 likadana kopior av inlägget "Känd eller Ökänd!" Det ganska var att jag skulle skriva om fullmäktige som fick bloggen att tokas - att upprepa samma saker gång på gång.

Nåväl det var väl inte värst idag. Sammanträdet inleddes med presentation av nya motioner; intet nytt under solen - redan kända fyrklövern från centern. Praktikplatser för invandrare, fest för dito, lekplatser för funktionshindrade och gratis broddar till 65-åringar. Ömsom vin och ömsom vatten kanske mitt omdöme skulle kunna vara.

Och så fyra medborgarförslag. Ett från förre kommalrådet Kjell Mickelsson med fru Eva. Även detta redan tillkännagjort via media. Att Jan och Ebon Hansson ska få egna stolar i konsertlokalen i Kulturens Hus. Självklart ja - har de hostat upp en flygel för en mille så är det väl givet. Och så säljer vi namnrätten till resten av stolarna! En bra slant till driften!

De övriga medborgarförslagen handlade om övergångställen, samordning av färdtjänst och sjukresor och hundlatriner. Kloka förslag alla tre!

Sen var det dags för stora drabbningen - detaljplanen om Älvnäset. Ett ovanligt engagerat inlägg av kommunalrådet Petersen till försvar för byggnation på Älvnäset - nu - och Svartöberget senare. Mest märkligt att centern går i spetsen för att förhindra byggande vid vatten - det som varit centerns adelsmärke. Som gammalt bondeförbundsparti borde de också veta att man inte kan låta kon dö medan gräset gror. Det villl säga vi måste bygga nu.

Någon riktig partistrateg - dock inte centern - lyckades också pådyvla kommunalrådet en felräkning, Det blev inte en majoritet för förslaget med 50 röster men väl med 51 röster - mot 10!

Så gamla kära Backgatan. Upphäv förbudet mot genomfart tycker en medborgare. Det är vi många som tyckt länge - men kvarnarna mal långsamt. Så långsamt att till och med jag lyckats trotsa förbudet en gång - av tankspriddhet. Annars har jag en otäck lydnad mot såna skyltar.

Kommunal cykepump lyckades också engagera. Från kommunstyrelsen var det miljöpartiet - inte helt oväntat - moderaterna - väldigt oväntat - och kd som ville ha kommunala cykelpumpar. Frågan lyckades till och med engagera riksdagsman Hammarbergh som fick upp och försvarade förslaget med motivering att det ju fanns i Stockholm. Men han markerade att han inte skulle yrka bifall. Och gruppledare Karlsson följde inte upp yrkandet från ks. Så vad moderaterna egentligen tycker om kommunal cykelpump är höljt i dunkel.

En viktig fråga - att förhindra sexistiska tillmälen och sexistiskt våld - kom i skymundan för att så många rabblade för alla känd statistik. Och långrandiga inlägg som fick i alla fall mig att avstå debatten.

Och så medborgarförslaget om matsäck för barn i grundskolan. Eller snarare mot att barnen ska ha matsäck med sig åtminstone fler gånger än en per termin. Medborgarförslaget blottade att verksamheten (som det så fint heter om personalen) inte känner till att matsäck för utflykter ordnas av skolköken bara de meddelar i tid - en vecka i förväg.

Isväg för Botnialoppet öppnade pengapungen för några partier som inte visste till sig hur gärna de ville skicka ytterligare pengar till fritidssektorn. Det hjälpte inte att ordförande Mårten Ström talade om att han faktiskt hade pengar över för "folkparti-isbanan" till Gråsjälören. Milöpartiet, centern och Rättvisepartiet skulle prompt ändå skicka 125 000 till.

Jag föreslog en redovisningsteknisk lösning där Fritids lämnar igen 125 000 för ena isbanan och så får det igen 125 000 för andra isbanan. Det hedrar Kd att de faktiskt förstod och ändrade sitt yrkande.

Jag sen var det ett antal val. Och en liten uppseendeväckande grej att Rättvisepartiet reserverade sig mot valet av ordförande för Lulebo AB. Kjell Mickelsson. Enligt Rs så hade han skött sig dåligt som sålt ut hyreshus. Karl P tog till brösttoner och talade om att fullmäktige minsann inte hade något emot Lulebo.

Fast jag måste erkänna att nog fanns det väl ett och annat val jag också hade kunnat tänka mig att reservera mig emot. Vissa kändes som rena belöningsuppdragen - till det måhända jag återvänder vid tillfälle.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Om Mårten har "pengar över" när det finns massor med hål att teppa till så är det nånting som är tokigt.
Vet man inte var pengarna ska spenderas borde man kliva av. Så jävla bra är det inte.

Nise

2007-01-30 @ 19:06:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback