Som i ett vakuum!

Understundom genom åren har jag lidit av ren julångest. Vilket jag väl delvis ännu kan känna före jul. Stressa, stressa, springa, springa, köpa, köpa - men när julafton väl är avnjuten ( under en period av mitt liv skulle jag nog skrivit "genomlidit") så lever jag numera liksom i ett behagligt vakuum i mellandagarna!

Tiden står liksom lite stilla - trafiken på morgnarna är behagligt gles. Åtminstone fram till nyår ligger tiden framför en oändlig ungefär som barndomens vita vidder med skare. Vem hör talas om skare idag? Kan undra om mina barnbarn vet vad skare är? Ska i alla fall tala om att det inte är det obehagligt såphala som gör att farmor nästan glider in i Davids bagarstuga!

Åter till "vakuumet" - ibland pickas det hål från utansidan. Ofta i juletid får jag ett julkort från någon jag inte tänkt på på länge. Eller som ikväll ett telefonsamtal från Gina i Stockholm. Hade förstås tänkt se Eva Rydberg - men vad är Eva mot ett samtal med Gina - som med sin robusta bulgarien-svenska och alltid nära till skrattet - får själen att må bra. En "tjej" som är som en rysk docka - hon reser sig alltid!


Ibland kan man "picka" själv också. Och komma ihåg någon eller några som annars inte blir ihågkomna. Eller som tycker det är kul att just jag hör av mig. Det återstår några dagar - så jag får väl tänka till. Vad jag kan bidra med!

I går kväll var en kväll att "picka". Tack alla som skickade nyårshälsningar till mig. Ett särskilt tack till Stefan - vars hälsning kom oväntat och gladde desto mer! Själv försökte jag ringa några "dåliga samveten" men som vanligt vid tolvslaget blockeras det mesta.

Idag har jag fått en av de finaste komplimanger en mamma kan få. Utan att gå in på orsak och verkan så sa min son till mig idag: "De är lika jordnära som du är". Tack, Jens!

Kram och godnatt - i morgon är en ny dag!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback