(S)om vilket parti som helst!

Nu är jag åter i sadeln. Det blev en intensiv arbetseftermiddag i går. Och ganska sen kväll innan jag var hemma. Bokslut och budgetarbete inför lördagens planeringsträff med länet. Och inläsning av materialet inför morgonens PTU.

Vi ska behandla både folkhälsa och drogpolitiskt program, två detaljplaner (Måttsund och Sunderbyn). Så har vi ärendet om markfrågor i Gäddvik. Den verkar ha blivit något infekterad. Ekoringens "uselhet" ska motivera att hästnäringen ges förtur. Ekoringens uselhet motiveras med att det skulle hittats fårkadaver där - något som jag uppfattat är en skröna. Men jag kan ju ha fel.

Vi får väl se - måste få lite mer på fötterna innan jag tar definitiv ställning. Men min grundinställning är att det borde de gå att hitta plats för båda näringarna.

Ja, sen har ett par medfinansieringsärenden för eu-stöd.

Jag måste erkänna att jag somnade från Mona Sahlin i går kväll. Men min reflektion efter att när nu valberedningen verkar kommit till vägs ände och föreslår Mona Sahlin så har de degraderat s till vilket parti som helst. Deras partival har tidigare varit lite mytomspunna och i en annan division än andra partiers partiledardiskussioner. Och så har det valts för långa perioder. Nu känns det som om Mona Sahlin likväl skulle kunna göra en Maria Leissner som att sitta massor av år.

Undrar just om det är sant att Mona bara ställde ett krav för att tacka ja - och det skulle varit att Marita Ulvskog skulle bli kvar som partisekreterare?

Kommentarer om Serbiska valet, Elmsäters blogg och polisen som inte bara ska kolla körkorten får vänta till senare tillfällen


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

När det gäller ekoringens verksamhet ute i Gäddvik så går ju byaåldermannen Sören Hedström ut till deras försvar. Han känner inte till något om några fårkadaver och han om någon borde väl veta. Det är ju k-d och Erika Josbrant som driver detta om hon kan budorden vet jag inte men om jag inte missminner mej så lyder det sjätte budet sålunda. "Du skall inte bära falsk vittnesbörd mot din nästa". Det gör hon nog tyvärr, när det gäller dessa påstådda fårkadaver.

2007-01-22 @ 19:09:23
Postat av: Anna-Greta Svedberg

Hej i Gäddviks "fårhage". Tycker att de gröna med Nils Tiberg borde få vara kvar där dom är. Stallen håller på att ta sig allt närmare stan. Vi vet ju med allergierna och all vad det ställer till med. Eller kanske det går bra med bägge? Vad gäller fårkadaver var det en säck ull som var kvarlämnad och inte luktade så gott. Det har jag hört. Slut!

2007-01-22 @ 19:55:30
Postat av: Ylva

Ja, det var nog lite illa av Erika att gå ut så hårt. I alla fall är det mediabilden. Men hon lär väl svara då hon ju beskylldes för invandrarfientlighet.

Vi kan ju inte rakt av kasta ut en utövare av får för att släppa en utövare med hästar. Mitt förslag var att få dem att samsas om utrymmet. Något som ni i centern tydligen också kommit fram till och som Camilla yrkade.
Och faktiskt är det hästar just lämpliga för åtminstone en del allergiska.

2007-01-22 @ 20:56:43
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Nu får du nog förklara dej Ylva vilka allergiker klarar av att vara kring hästar? Jag har då ALDRIG hört att så skulle vara fallet och ändå har jag varit med i astma & allergiföreningen under ganska många år.Så därför tillåter jag mej starkt betvivla detta.

2007-01-22 @ 21:21:08
Postat av: Ylva Strutz

Fiskallergiker! Skämt åsido så säger de i sin skrivelse "Ridning för allergiker - American Curly Horse gör det möjligt!"

Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Vet du Ylva jag litar mer på astma & allergiförbundets experter och till den forskning och läkarvetenskap som samstämmigt säger nej det finns inte på detta klot några "allergi vänliga hästar".Samma sak är det med andra husdjur det finns hundraser som visserligen en del av allergikerna klarar av men det är långt mycket långt ifrån alla.Därför brukar vi säga åt de som ringer och frågar att det inte ska chansa för går det inte så blir besvikelsen så mycket större när man gått på dessa falska och lögnaktiga förhoppningar som sprids ut utan förbehåll både till barn och vuxna.

2007-01-23 @ 13:54:50
Postat av: Ylva Mjärdell

Tänk ändå vad det är trist att olika allergier bara tycks öka.Det måste vara en kombination av olika faktorer i samverkan med exempelvis luftföroreningar som leder till den ökningen.Att skippa cigaretter,parfym och pälsar eller åtminstone att i användadet av dessa visa respekt och hänsyn är en sak.Att tänka sig en landsbygd,ett samhälle,en värld utan ystra hästar ute i en hage,glada kossor på grönbete eller små vita ullbollar skuttandes omkring på ängarna känns synnerligen sorgligt.Vad kan vi och bör vi göra för att alla kunna samsas,för att det ska fungera,för att vi ska kunna ha en levande landsbygd och inte något som endast snart finns i minnena hos våra kära gamla?

2007-01-23 @ 17:05:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback