Sovit bort hela kvällen!

Det fanns en tid då jag frimodigt sa - efter att ha "festat" hela natten med bara någon timmes sömn -  att sova hinner jag göra i graven. Men nu är jag inne i en period - sen julledigheten började - då jag sover (eller i alla fall vilar liggande) ofta och gärna. Jag kan ju fundera vilken värld jag befinner mig i - men njutbar är den. Så skulle det mot förmodan vara graven så må det kvitta.

Gjorde ett medvetet val i kväll att se Nord Nytts årskönika. Jag såg den, kvällens regionala nyheter samt Rapport - sen minns jag inte mycket mer.

Men Odell minns jag. Och Stig Björn Ljungren. Hoppfullt att nya regeringen är öppen att göra något åt de förlamande jämviktslägen som understundom uppstår i kommunerna. Har aldrig förstått varför det ansetts så "fult" att ha nyval i kommunerna. Visst kostar det en slant - men nog är väl demokratin värd det?

Önskedrömmen är förstås att kunna få ha val och välja kommunala företrädare på en särskild valdag. Det kravet som jag varit med och drivit (hur hårt vi nu drivit det) kvarstår och blir för mig allt relevantare. Men i avvaktan på detta - som främst sossarna är motståndare till - så ska vi för demokratins skull undvika såna situationer som vi haft i bland annat Jokkmokk. Och som nu utspelas där Sverigedemokraterna fot fotfäste och vågmästarroll.

Stig-Björn Ljunggrens uttalande om att extra val bara var till för att rädda det etablerade politikerna visar att inte bara politiker behöver prya i verkligheten - det gäller i hög grad forskare och statsvetare också. Hans recept var att "etablissemanget" minsann skulle avgå. Hallå, hallå! Vad menar karln - ska 20 ledamöter från vardera sidan avgå och lämna fältet fritt för den ensamme Sverigedemokraten?


Usch, usch så mycket jag skulle behövt kommentera och "få ur mig" i kväll. Istället har jag trynat på soffan - men skönt var det. Nu fortsätter jag i sängen!


Nanoteknologins och könshårssamhället vore bara det värt en särskilt mässa. Men om det kan ni läsa här!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback