Ta steget fullt ut, kommunalrådet!

Nu verkar det klart att Fritz Olssons husen räddas - eller i alla fall delar av. Förvisso lämnar Karl en brasklapp om att det inte får försvåra en nybyggnation.

Men Gökungen får nobben. Svårt att förstå varför kommunen nobbar ett anbud på 1 miljon när alternativet är att riva den vilket kommer att kosta minst lika mycket. En "förlust" på åtminstone 2 miljoner. Varför?

Under åren har jag varit med och slagits för att grönområden skulle bevaras. Det känns lite ovant - men helt rätt - att säga att om det är någonstans vi inte behöver en park så är det vägg i vägg med stadsparken. Som jag skrev  här om dagen - den kan aldrig bli annat än en gökunge i skuggan av stadsparken.

Ännu mer märkligt när stadsbyggnads häromdagen presenterade tankar på detaljplan i Sunderbyn och vill bygga igen den enda gröna lunga som finns i gamla byn. Gör ni det så ska vi också namninsamla för "stadsparker" i byn!

Dagens ros förlåt blåklint ger jag till LKAB och Boliden som ställer krav på drogolicy för sponsorpengar. Det är så slipsten ska dras. Norrbottens Kuriren idag. Sorry men jag hittade inte artikeln i nättidningen

Men varför hålla en skola som eventuellt missköltts sig om ryggen. Tydligen är en skola i Luleå anmäld för att ha gett bristande stöd till en elev som mobbats. Av hänsyn till vem och vad anges inte vilken skola det gäller?

Och "kassan" och läkarna i krig. Äntligen säger jag. Hitintill har försäkringskassan lagt ansvaret för dåliga sjukintyg på den enskilde. Börjat "bråka" med många gånger svårt sjuka personer. Redaktör Nilsén är ett av de kända fallen - men varje vecka får jag exempel på fler som lidit i de tysta. Nu ska visst i alla fall det problemet åtgärdas. En läkare som uttalade sig i Kuriren idag var hoppfull och trosviss.

Trosviss fortsätter också Almis ordförande Gunnar Liljedahl att vara. I sten hävdar han att Almi är "oskyldig" till det mesta. Det har varit lite för många turer för att jag ska tro att snön är hel vit. Men förhoppningsvis fullföljs nu utredningarna och kommer upp till ytan för granskning.

Heja Birgitta Olsson - som nu går till angrepp om vapenhandeln. I alla frågor delar jag inte hennes åsikter - dock i denna - men säga vad ni vill hon är trogen sina ideal och fullständigt orädd. Dessutom gör hon stora insatser i det tysta för kvinnor från andra kulturer som råkat illa ut.

Och idag när lönen kommer så kommer många att kunna konstatera att det faktiskt blir en rejäl slant över även sen den höjda a-kasseavgiften tagit sitt. Centern hade en rolig reklam för detta som bland annat återfinns på Camillas blogg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback