Ungdomligaste 70-åringen?

Idag gratulerar jag Åke Bergbäck - 70 år! Åke är gurppledare för fp i Kalix. Måtte vara Norrbottens ungdomligaste 70-åring. Ha en bra födelsedag Åke!

Viagra i går - brännvin idag. Alltid någon rubrik som retar till att klicka in. Idag var det att staten ger kvinna 59 kronor
till vin. Det fanns verkligen goda skäl till det.

Hittade en galen sak till på Expressen. En asylsökande som får avslag på sitt uppehållstillstånd får omedelbart förbud att arbeta. Hur absusrt detta är kom fram när vi hade flyktingar i Råneå för ett antal år sen. En bosnier som jobbat flera år hos snickeriet i Råneå fick bokstavligen släppa hammare och spik när beslutet kom. Trots att det alltid tar en tid innan själva avvisningen sker. Det kan ju ta både månader och år - med överklagningstider. Så istället för att med stolthet försörja sig själv som yrkesutövare blir de hänvisade till bidrag. Det här måste alliansregeringen ändra på tycker jag.

Någon som är förvånad över att hörselslingorna i Kulturens Hus inte funkade i lördags? Här hade ett äkta part köpt dyra biljetter och så kunde hon inte höra ordentligt. Gick bra med musiken men inte med det talade ordet. Det finns förståelse för att det kan finnas inkörningsproblem - men det är så typiskt att det alltid är otänkt när det gäller funktionshindrades behov.

Än värre är det att personalen uppenbarligen inte fått instruktioner om vad de ska göra när brandlarmet går. Sånt får det bara inte vara inkörningsproblem på. Hände i lördags när en väninna till mig var där. Ingen visste vad det skulle göra.  Skulle de ringa, hon direktören (Anna Sandlund Jirsand) i Piteå? Eller vad skulle de göra? Jag måste faktiskt under dagen ta reda på hur historien slutade.

Kan väl avsluta detta inlägg - hög tid - med en namnsdagshälsning. Det får bli till två Gunillor - moster Gunilla i Bollnäs och Gunilla Selin på Stadsbyggnadskontoret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback