Värt annonspengarna!

Vad konstigt det kan bli. Nu börjar äntligen folkpartiets motion om intraprenader ge resultat. Östra Skolan invigde i går - fast avtalet skrivs inte förrän i april framgår det av artikeln. Tyvärr framgår det inte av artikeln att det faktiskt är resultatet av vår motion som vi lämnade in redan våren 2003. Det tar tid i den kommunala kvarnen.

Vi ser ju intraprenader som ett led i att pedagogiskt visa att välfärdstjänster inte alls mår dåligt av att drivas med alternativa utförare. Ett steg på vägen mot entreprenörer i ett socialistiskt klimat.

Det ifrågasätts om det är rätt att kommunen annonserar och framhåller den kommunala skolan. Annonsen är en marknadsföring av en broschyr som senare ska skickas ut. Förvisso vet väl alla att vi har en kommunal skola - men om skolan vill lyfta fram vilka kvaliteter den får som väljer att gå kvar i en kommunal skola så ser jag inget fel i det. Ska bli spännande att se broschyren!

Men bara det faktum att BUN:s ordförande Ingrid Norberg står bakom en annons där det framhålls att kommunens skolor välkomnar fristående skolor som en utmaning för att höja kvaliteten måste väl vara värt annonskostnaden! Månne vad CG Carlsson tycker om detta?

Nu är lunchen också inmundigad - fil i all hast efter att ha varit ut och fyndat en rätt snygg kavaj för den facila utgiften av 212 kronor och 50 öre. Om sanningen ska fram så fick jag väl lägga ett presentkort på 500 spänn på disken också. Men medge att det är rena förtjänsten - den hade kostat 1 425 bagis!


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag måste bara få säga vad spännande och roligt det är att få uppleva Luleå och dess invånare via Folkpartiet och byggnadsnämnden.Att börja se sin stad,dess invånare med möjligheter och svårigheter på ett helt annat sätt.Något helt nytt,nya möten och underbara människor.Att åter få vidga sina vyer och lära sig något nytt.Har dessutom en jättefin kamrat och mentor vid min sida vid vid namn Nisse,fy Fabian va' bra!
Tack alla ni som gav mig möjliheten att få denna erfarenhet.

2007-01-09 @ 18:14:43
Postat av: Gerd Niemi

Hej Y(Ä)lvor!

Ylva M .Jag riktigt avundas dig-dock icke missunnar.Du kommer att stortrivas.Det är inte utan att jag sörjer- en aning,men jag tog beslutetoch jag hoppas att jag valt rätt.Så gläds åt det "nya" i livet!N-G är en bra kompis och trygg.
Kram /Gerd

2007-01-10 @ 16:08:22
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag ska göra mitt bästa.

Stor och varm kram fr.Ylva

2007-01-10 @ 17:44:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback