Inte allt

Man kan inte få - hinna - allt här i livet. Men nog är det märkligt att jag aldrig kommit mig till festivalen i Flakasand.
17:e gången i år - och åtminstone de senaste 10 har jag önskat komma dit. Men alltid något som jag prioriterat högre - i år var det kusinträffen så klart.

Har öppnat altandörren och noterar att nu är det djupaste semesterläget. Måndag morgon och det är ändå riktigt tyst och stilla ute.

Stella Tormanoff, centerpartist i Luleå, skickar väl ut den riktiga bomben i nyhetstorkan. "Det är hög tid för folk att flytta dit de ska arbeta...". Vi ska också acceptera priset och börja gå, åka kollektivt och cykla enligt centerpartisten Tormanoff. En levande landsbygd kommer att kräva mycket skavsårsplåster? Hela debattartikeln i Kuriren idag. kan väl hoppas att en och annan landsbygdutvecklare  spillt sig morgonkaffe i tidningen?

Tidningar innehåller annars mest småtrevliga reportage om blommande trädgårdar och underhållande kulturinslag.

Och så det mindre trevliga om två drunkningsolyckor - en i Kalix älv (Parakka) och en i Torneälv. Ingen av personerna är återfunna som drunknade men i båda fallen har det funnits vittnen till olyckorna.

Och så förstås dödsskjutningen i Kangis. Överkalix har satt sig på kartan i riksmedia.

FÖRDEL BODEN som slogan häcklades för övrigt i TV i går kväll. Tillsamman med andra kommunerna mer eller mindre genomtänkta slogans. I LOVE HJO trodde inte marknadsknutten skulle få några fler att flytta dit. Och Fördelen för Boden ville han gärna ha specificerad?


Själv ska jag nu fortsätta ta reda på resterna efter festen.

Kommentarer
Postat av: Stella Tormanoff

Jo Ylva! Först är jag inte centerpartist längre och det står ingen politisk tillhörighet i min signatur, så snälla du - läs mer försiktigt! Sen kan jag tänka mig att den globala sanningen om hur lite du kan göra för din väljare och hur beroende hon är av världsmarknaden, är obekväm och obegriplig för alla små och obetydliga lokala politiker. Vill du få vetenskapliga bevis, så skickar jag gärna några GB med dokumentärer och några buntar med geologiska och ekonomiska utredningar. Kaffet kommer att smaka gott efter du har läst dem, för det kommer att bli en lyxvara i framtiden, och även landsbygdens folk skall se till att inte spila ut för mycket av den exotiska vetskan... hehe ;-) För din information så gynnar lokaliseringen landsbygden mycket mer än urbaniseringen och globaliseringen som det okunniga politiska flocket verkar tro på. Och "tro" är det rätta ordet för att "veta" är ingenting ni kan. Du kanske borde kontakta en mycket smart och sakkunnig folkpartist - prof. Kjell Aleklett som kan berätta för dig hur säker och ting ligger till med oljan, naturresurserna och den globala makroekonomin. Han förresten har varit en stor inspiration för min personliga ideologiprogram om lokalisering och eko-humanism, som är en realistisk lösning på de mörka framtida problemen som ni andra verkar blunda för. Tur att Anders Borg är lite smartare än 99% av sina kollegor så han vågar höja bensinskatten. Du verkar rädd för att separeras från bilen, men det är någonting du inte får välja i framtiden av rent naturliga skäl.
Läs på innan du vågar ironisera sanningen, för i slutändan kommer den att ironisera dig ;-) hehe
Länk till prof. Alekletts sida:
http://www4.tsl.uu.se/%7Ealeklett/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback