Upprörande!

Har just tagit del av uppdrag granskning - lyssnande med ryggen mot TV:n. Men alltså "Glasblåsningen". Hur är det möjligt att beslagtaget tjuvgods - som är statens - kan säljas ut med 93% rabatt.

Och dessutom har polisens utredare och åklagaren (Malmö) haft någon sorts förköpsrätt. Uppdragsgransknings poäng verkade dock vara att pappan till den som dömts skulle ha någon större rätt till godset.

Så ska det förstås inte heller vara. Det är väl rimligt att staten ser till att få in så mycket som möjligt. Tänk hur många gånger staten får gå in och täcka skadestånd där gärningsmännen saknar tillgångar.

Men just detta - att poliser  som i min värld har  högre moral än genomsnittet - har skott sig på detta sätt är ju bara sjukt. Och åklagaren som satt där med fingrarna i syltburken och inte visste vad han skulle säga annat än att det kunde vara kul att ha en souvenir i bokshyllan. Man häpnar!

Men dödsynden girighet har brett ut sig!

Fast uppdrag granskning är ju uppdrag granskning. Får väl ta det råd som Pelle Lindblom gav i sin krönika (NSD) att gnugga sina ögon både morgon och kväll inför de som media presenterar.

Nu föreföll detta vara en händelse bak i tiden - så det kanske inte blir någon fortsatt debatt som eventuellt skulle kunna nyansera det hela.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback