Dämpat sinne

Det kan inte hjälpas men mitt sinne på morgonen präglas starkt av dödskjutningen av polisen i Nyköping, Så otroligt många för vilka inget längre är som förutom. Familj, vänner, arbetskamrater. Extra många naturligtvis då alla som har exkutiva poliser inom sin familj naturligtvis får tankar på vad som hända kan. Ett tufft och farligt jobb idag att vara polis.

Jag vet naturligtvis inte detaljer vad som ligger bakom i detta enskilda fall. Psykisk sjuk och vi hela samhället får plötsligt - och varje gång det händer - aha-upplevelser om att psykvården inte fungerar. Dock funderar jag ofta att de så lite pratas om att en del "psykisk sjukdom" faktiskt förvärvas genom alkohol och droganvändning.

Och Luleå lyckades komma med i TV:s rikssändningar med nyheten att de vägrar lämna ut listor på hur många gamlingar som låses in på äldreboenden. Dålig mediahantering från kommunens sida.

Men allt är ju så bra i Luleå kommun - det konstaterar ju Kejsar Karl när han blickar ner från Mjölkuddsberget. Och ve den som försöker visa på några sprickor i det panoramat.


Tiden krymper - och himla mycket ska hinnas med idag. Så nu får det vara färdigskrivet för denna gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback