Det finns arvtagare

Intressant inlägg av PM Nilsson, Expressen. "Folkpartiets arv har blå klänning"

Kändes väldigt igenkännande både den historiska återblicken - herregud vad länge jag varit med - och konstaterandet att det finns arvtagare.


Från och till kan den blåklänningen förstås kännas lite obekväm för kompromisser inom alliansen. Men det får man ta och försöka rätta till.

Alternativen är definitivt sämre.

Nu har jag börjat göra som Migelle - samla påbörjade inlägg som känns angelägna att skriva. Ett heter "De idelogiska skillnaderna blir tydligare" och ett heter "Vem bestämmer behoven".

Den senare är med anledning av Britt Westerlunds krönika idag på NSD:s nättidning. Där hon påstår att den idelogiska skillnaden går mellan socialister som vill ha behovsstyrd sjukvård och de borgerliga som vill ha efterfrågestyrd sjukvård.


Det är väl snarare så att skiljelinjen går mellan om politiken eller patienten ska bedöma behovet. Snarare om det ska handla om planekonomi där politikerna styr och ställer eller om det ska kunna få finnas lite inslag av marknadsekonomi där patienterna önskemål också tillmäts betydelse?

Britts krönika innehåller i övrigt bara klappar på bröstet om vilken utomordentligt bra verksamhet hon styr över. Kan rekommendera ett samtal med kusin Kerstin som idag kom tillbak från akuten med oförrättat ärende. Dessförinnan har hon besökt vårdcentral för sin tå.

Nu är det så att Kerstin opererat sin tå utanför länet - inte på eget initiativ utanför att landstinget inte klarade av kön. Kan inte utesluta att de nonchalanta bemötandet hon fått beror på att det ska statueras exempel på det olämpliga att nyttja utomlänsvård?


Vem har ansvaret för att följa upp eftervården - är det verkligen så att hon ska måste åka ner till Nacka igen (på skattebetalarnas bekostnad) för att få klarhet?

Så har jag gjort bort den kommentaren!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback