Det sticker i ögonen

Här kommer inlägget som jag började skriva om i morse. Från gårdagens kommunstyrelse. Kommer kanske mer senare för er som vill veta vad vi beslutat om.


"Det sticker i ögonen på folk att stora, långa, röda bussar väldigt många turer kör tomma eller halvtomma. Jag har fullt sjå att tala om för min skattebetalande pappa att Sunderbyn ligger längst ute på linjen - att fler har åkt tidigare på sträckan. Han ser ju bussen med en eller två gummor/gubbar i bästa fall - annars är den tom.

Men ett faktum är att det under icke rusningstid finns väldigt många tomma platser. Och ändå ska den kommunala förskolan betala till det kommunala bussbolaget för varenda unge som vill åka.

Nog vore det rimligt att hitta ett system där de tomma platserna kunde nyttjas. Platserna kostar oavsett det sitter någon där eller ej. Snarare skulle det väl finns ett PR-värde i att bussen är så attraktiv att alla platser nyttjas.

I utskottet var folkpartiet ensamma om att yrka återremiss - men i ks blev det slutligen bara moderaterna och centern som stödde sossarnas avslag. Det hedrade Mårten Ström att han i alla fall avstod att rösta - fast nog borde du löpt linan ut och röstat för att använda sunda förnuftet. Ungefär som du själv beskrev hur vi skulle kunna hantera ärendet.

Blev en milt sagt märklig "rättvisedebatt". Eftersom LLT:s bussar inte trafikerar hela kommunen så kan denna förmån inte införas - då blir det orättvist mot landsbygden. Från samma motståndsgäng målades bilden upp hur det inte skulle fungera - barnen skulle bli kvar vid badhuset för att returbussen inte rymde dem.


Den kollektiva kontentan för de som röstade att medborgarförslaget skulle avslås var att det var ett uruselt, ogenomförbart förslag - men det skulle vara väldigt orättvist mot landsbygden om det genomfördes?

Jonas brännberg sågade också argumentationen vid fotknölarna. Hur ska vi kunna rusta upp Björksskatans centrum - när det är så många andra som får vänta. Och samma med badhuset i Råneå - kan vi verkligen bygga där när andra delar av kommunen inte har?"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback