GLASÖGON!

Säger bara glasögon - sist i inlägget.

Efter tolvkaffe blev det marknad med kusin Lars och hans Buntam. Gammelstads marknad som alltid brukar regna/storma bort ena dagen - kan undra om det verkligen blir kanonväder i morgon?

Träffade förstås en hel del trevligt folk. Lilian med dotter från Sundom. Lilian - vars fyra sista siffror i personnumret vi haft som lösenord på frankeringsmaskinen. Nu kan det avslöjas för maskinen är utrangerad. Lilian har jobbat hos oss tidigare.

Vi träffade kusin Britt-Marie som kusin Lars skamligt nog inte kände igen - fast inte så underligt - det var väl 13-14 år senast de sågs.

Tunnbröd och flatrökt skinka från Vindeln. Fast tunnbrödet från Svensbyn.

Och så högsta vinsten i Röda Korsets lotteri. Tre lotter och tredje lotten hade nr 1. Här nedan kan ni skåda vad jag vann - en väggbonad. Och nog måste kyrkan ha ett finger med i spelet när just jag vann en bonad med det ordspråket. Det hade varit katastrof för kusin Lars.

46461-294

Och så åt vi förlovningsmiddag i kusin Kerstins nya pergola. Här Buntan och Lasse - som förlovat sig.

46461-295


Här kommer en extra bild så att ni verkligen får se hela pergolan. Jag har redan lovat/hotat att jag soliga sommardagar kommer att sitta och vänta på att bli utfordrad med både det ena och det andra.

46461-296

Och så glasögonen - när allt var kirrat med gräsklipparen så gjordes den först bagatellartade upptäckten  att fars glasögon var borta. Men efter sökande på alla möjliga och omöjliga ställen började situationen bli smått desperat. Inte så att han inte klarar sig utan kortare stunder - men det är så att leveranstiden på nya glasögon till honom är ungefär som med åkgräsklipparen - vi misstänker att de samkör till Belgien - optikerna och Granngården. Far har någon specialslipning som gör att det tar extremt lång tid.

Danmarks matchen får klaras med en reserv variant - men det verkar ju vara sovläge i den matchen. Hör just att vi leder med 3-0.

Nu ska jag njuta vidare av sommarkvällen!

Kommentarer
Postat av: Berndt

Så här i efterhand hade det nog varit bra med dubbla glasögon för att förstå att matgchen slutade som den slutade trots att den inte slutade så...;-)

Postat av: Ylva

Det blev inget resultat av sökandet efter glasögonen idag heller. Å andra sidan dröjer visst resultatet till fredag - så vi har tid på oss.

2007-06-03 @ 22:18:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback