Höjden av snålhet?

Spana in hur det blänker på den här blomampeln.

46461-309


Jodå, den är tejpad vilket kan tyda på höjden av snåhet. Men riktigt så illa är det inte - men även blomkrukebranschen ändrar ju stajl varenda år för att hålla kommersen uppe. I år verkar det helt omöjligt att få tag i den här modellen eller liknande. Nu är det grå eller bruna - vilket det väl i och för sig varit några år. Men jag gillar den här - den passar på min altan. Nåväl plantan var tvungen att gå jord - så nu går spaningen vidare.


Hörde nyss på TV att Putin vill att Ryssland och Usa ska ha gemensamt missilförsvar. Hade det varit på 50-eller 60-talet så hade vi nog alla utgått från att det var ett försvar mot varelser kommande från rymden. Jag måste erkänna att jag tänkte så först - nästan - USA/Ryssland vadå försvara mot vem?


Och apropå yttre rymden så känns det ungefär som om polisen befinner sig där. "De har genomfört själva insatsen på ett rätt och riktigt sätt men tyvärr fått fel information, säger han" (Håkan Karlsson). Norrbottens Kuriren idag.

Jag tillhör de som har stor respekt och beundran för det skitjobb polisen får utföra. Det är också ofrånkomligt att det i skarpa och farliga lägen ibland kan bli fel. Men aldrig i livet att jag accepterar att de hävdar att allt gått rätt till om de stormar in i en oskyldigs lägenhet på detta sätt. Det vill säga jag kan väl acceptera att de gjort det - att det blivit fel. Men att som en stolle framhärda i att allt gått rätt till är enfaldigt. Det är naturligtvis så att det är polisen och ingen annan som kan och ska bedöma informationen. Någonstans har det gått fel. Erkänn det och förklara varför så vinner ni respekt.

Det blir än mer sorgligt när man läser att polismannen som uttalar sig också har lovat att försöka tillmötesgå Ida Gard önskan om att få tgräff de män som gjorde intrång i hennes hem. Vad då försöka tillmötesgå - det är väl en sjävklarhet att de måste göra allt för att gottgöra det förfärliga Ida utsatts för.

Jag måste tillstå att jag blivit rejält upprörd - men nu har jag i alla fall fått en första hjälpen i att avreagera mig. Nu övergår jag till examensfirande. Lisa lämnar Gluggarna och Sara 3:an.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback