Ingen anledning till oro

Första semesterdagen och regnet det bara öser ned. Ingen fara - tänk på att det är bra för potatisen. Och sen kan det ju faktiskt bara bli bättre.

Jag låtsas faktiskt inte. Efter tre dagar med mer sommar än vad det varit många somrar  tidigare kändes det nästan skönt med mul och regn.

Behövde inte alls vila på hanen - bara åka och göra det ärenden som göras skall. Listor hos mor på både mat och apotek. Och svärdotter Lotta undrade om jag kunde spana in parasoll på Rusta.

Rusta och Jysk - mina hataffärer men det får stå tillbak ibland. Någonstans finns i bakgrunden något skumt med ägarna av den ena - eller båda. Hur är det - Livets Ord? Behöver nog få en påminnelse. Däremot har båda snyggat till det så att jag i alla fall inte får panikångest genast jag där inträder.

Fixade parasoll och justering av protokoll. Hade tur och mötte kommunalrådet Stålnacke som vänligt öppnade korridordörren för mig. Att komma ihåg både att åka och justera och samtidigt komma ihåg dörrkortet blev bara för mycket.

Tvungen hämta kvitto på expen för bord som betalats med inte levererats - Jysk. Så jag passade på att äta lunch där med två PT. Kändes tryggt och bra - livet blir sig liksom likt efter PT.

Livet är aldrig sig likt för den som är stor konsument av mediciner. Varenda gång jag hämtar åt mor är den någon medicin som producerats billigare av något nytt företag. Har du 7-8 mediciner som ska plockas ut en gång i kvartalet är det inte lätt att hålla isär vad som är vad.

Ena medicinen hade på 4 uttag haft 3 olika namn - allt inom loppet av mindre än ett år! Tror ni det är enkelt? Ibland är det det - den verksamma ingrediensen återfinns i namnen - men långt ifrån  alltid.

Alltid den billigaste medicinen som ska gälla. Det finns goda skäl för naturligtvis. Men vi ska komma ihåg att "pirattillverkarna" kan vara billigare för att de inte alls forskar på samma sätt som andra.  De plagierar rakt av när patenten tar slut. Å andra sidan vet vi ju hur läkemedelsföretagen hade råd att muta läkare med lyxresor och annat.

Så vi får väl ta det onda med det goda - men något system att underlätta för konsumenterna borde nog Apoteksmonopolet svara för. Annars får vi nog snart läsa om hur den billigare medicinen kostade någon livet!!

Mera parasoll och fot till dito - till mor och far men de vet inte om det än. Hur kul är det att sätta upp solparasoll när regnet vräker ner.

Och sen blev det färskpotatisk och stekt strömming till middag - serverad på den vanliga restaurangen som hade varmhållning trots att jag kom sent.

Sålunda förflöt - i stora penseldrag - den första semesterdagen år 2007.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback