Morgonens utmaning

Fast kanske mer morgondagens - men den är inte långt bort - fann jag i DN. Förresten är det nog en utmaning från i förrgår - det finns mycket som krackelerar i vår omsorg om äldre. Brukar tänka vilken förmån jag har som finns fysiskt när mina föräldrar - tänk att bo i någon annan del av landet eller världen och måsta oroa sig för hur de har det?

Dagens sensation måste man väl ändå tillskriva NSD som publicerar Öppet brev från Obol-Bo Johansson. Det säger att de tagit bort vissa saker av pressetiska skäl - men det finns tillräckligt mycket kvar för att en och annan ska sätta kaffet i vrångstrupen. Rejäla rundpallar både mot media och enskilda personer.

Som den ifrågasättande människa jag är funderar jag på om det här verkligen är "äkta vara" - men förstås har NSD och Johan kollat sånt. Fast har hittar inte en enda kommentar från tidningen - brevet ska tydligen få tala för sig själv åtminstone idag.

För övrigt gillar jag att Åsa Wikström, moderat, i Boden och Lena Joneland, vänstern, gjort gemensam sak, Kuriren idag.. Klokt att stoppa korttidsplatser i Harads. Må vara synd om Harads att tappar arbetstillfällen men att placera gamlingar på rehab i Harads med dess dåliga kommunkationer är grymt mot gamla och deras anhöriga.

Så kan jag också gilla att PTU är inställt idag. Eller framflyttat i alla fall. PTU står i min almanack och är en förkorting av Personal och Tillväxtutskottet. Blir nästa måndag istället. Innebär att förmiddagen kan användas till pappersvändning och koll att alla fått svar på mail och annat.

Eftermiddagen ska ägnas åt det trögstartade Samordningsförbundet. Alla parter - kommun, landstings, försäkringskassan och arbetsförmedligen måste vara på plats - annars får man inte sammanträda. Det har varit något svårt - mest har landstinget falererat. Men nu hoppas jag vi kommer till skott.

Och i kväll har Luleåavdelningen styrelsemöte till vilket jag är adjungerad. Men - ikväll ska jag prioritera att gå på fotboll med far Yngve. Mellersta Kust ni vet - mot Persön. Sorligt nog inte på Byvallen utan på konstgräset vid Sundis. Men nog kommer det smaka sommar ändå!

Då vet ni - nu väntar morgonkaffet och sen jobbet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback