Morgonjouren

Sista mailet i går kväll kom 00.08.11 och första klockan 05.31.17,

Nä då jag var inte uppe efter midnatt. Det var en kollega som med rubriken "brådis" undrade om jag kunde serva honom med telefonnumret ill det telefonsammanträde som länets ledningar kallat till klockan 09.00 idag (med partisekreteraren). "Du är ju känd för att vara vaken tidig" - ryktet har tydligen nått ändå ned till Ekilstuna (för visst är det där du huserar Sven?)

Andra majlet berättade att jag var sen på morgonen. Alf i Arjeplog som meddelade att klockan var 05.25 och kaffet var klart. Fint sätt att tala om att han väntade på min tidningskrönika.

Fast det värmer att vara efterlängtad.

Efterlängtat av vissa var säkert Östmans
krönika idag - där han kritiserar Ögren för att blanda dadlar med päron. Jag instämmer till fullo i kritiken.

Däremot är det naturligtvis så att i sak så måste alla som är med och finansierar de politiska tjänsterna kunna ha åsikter om arvodering står i förhållande till den insats man gör. Ser nu faktiskt att Östman inte heller gillar att Swedell har arvodering motsvarande 146% av ett inkomstbasbelopp. Vilket också mellan tummen och pekfingret ska motsvara en arbetsinsats motsvarande 1,5 tjänst.

Kemmet Backgård hade under föregående mandatperiod arvodering både för att vara kommunalråd på heltid och oppositionslandsingsråd på heltid. Klart att skattebetalarna måste ha rätt att ifrågasätta om det finns sådana övermänniskor som klarar det - eller om de riskerar att göra ett dåligt jobb på båda uppdragen?

Ser att Erik Berg i Piteå fortfarande sägs vara polis på 70%. Alltså tjänstledig på 30. På den tiden ska han klara av både det arvoderade gruppledaruppdraget i Piteå kommun och rollen som oppositionslandstingsråd. Lite övermäktigt det också? Dessutom ska han hinna med att vara pensionör på 30 procent enligt en av lokaltidningarn i går - men det var nog en så kallad tidningsanka det. Jackie Bortz tror jag.

Med risk för att inte hinna kommentera mer än första uppslaget i Kuriren - kan jag inte låta bli att konstatera att när fan bli gammal... och så vidare. Med bara någon pinne muck konstaterar Östman att opinionsmätningar aldrig är rena rama sanningar. Fast han själv flitigt bidragit med både en och annan mycket fet rubrik med sådana som underlag. Till och med på de nedbrutna SCB undersökningarna där en handfull norrbottningar utgjort underlaget och där det om det olyckat sig halva underlaget fallit bort för att det varit Bilbingo i grannbyn.

Om björnar och minkar och lycka i Alvik. Och Alvikare som flyttar (?) från länet från jag återkomma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback