Mycket som kräver sin förklaring

Här kommer Nisses piteåvariant på "säjet" jag undrade om igår. "Nö kom ägge bårthe katta". Att det har med något som uppenbarar sig lite plötsligt och oväntat står nog klart. Men inte en Pelle Holm har med det vare sig under ägg eller katt.

Men det finns mycket som kräver sin förklaring. Själv har jag uppenbarligen missat att det har varit krig om jag ska tolka sign M-B rätt. Han/hon ondgör sig över bomber i fyrkanten.

Kommer faktiskt ihåg att jag läst någon om en slutövning - kanske dags att söka upp hörselcentralen. Va?


Vi får hoppas arbetsförmedlingarna lyssnar till Charlotte Kvickströms budskap. Eller något ordspråk om att vem som helst inte kan göra vad som helst. Charlotte ledsnade uppenbarligen på af:s och regeringens budskap att arbetssökanden ska ge sig på allt. Och sökte kyrkoherdetjänsten i Piteå - som snart utexaminerad - från gymnasiet.

Å andra sidan var vi väl fler som gärna velat gå en holmgång med den käre kyrkopolitikerna som ömmade för att vi kvinnor inte skulle ha ett så tungt och ansvarsfullt arbete som kyrkoherde.

Själv ska jag i alla fall ta mig när kyrkan idag. Ska ta en tur på Gammelstadsmarknad - så jag slipper sukta över alla marknader jag inte hinner besöka. Dete brukar faktiskt räcka med en för att inse att det inte är mycket att sukta över.

Fast jag brukar träffa mycker trevligt folk.

Så nu gör jag bara ett litet lättare ryck efter "Inga" som i vanlig ordning fixat oreda här hemma.

Usch - fy tusan det går inte att hitta vare sig Dagens Ris eller Noterat artikeln om Charlotte Kvisktröm. Smet ni från jobbet i går, nätredaktören?


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Så har då kompisen Nils-Gustav Ökvist och jag varit på seminatium i kulturens hus i två dagar under temat Miljö i Norr 07.Synnerligen viktigt och aktuellt ämne.Jag saknade att man nämnde Norrbotnina banan/projektet i detta sammanhang samt även talade lite grann om El Niño.
En mening som vägverket hade i sina handlingar var"cykelskola för invandrar kvinnor"vilket fick mig att börja skratta(tyst)Om än nu många kvinnor från andra kulturer aldrig getts tillfälle till att cykla så kan det ju vara som hos oss i Sverige på 1800-talet att det ansågs olämpligt för kvinnor att cykla.I den frågan handlar det mer om kultur och religion ja kanske till och med om utveckling beroende på hur man ser det än miljö.
Men tanken var ju god.Som sagt,två
synnerligen tankeväckande dagar som skapade fler frågor än gav svar.
Sist men inte minst,tänk att det skulle ta oss så länge att förstå det exempelvis indianerna alltid gjort att
" Först när det sista trädet huggits ner, den sista floden förgiftats, den sista fisken fångats, kommer den vite mannen förstå att man inte kan äta pengar"
Cree ordspråk

2007-06-02 @ 12:36:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback