Nu börjar det likna något

Nu börjar det likna något - svensk sommar. Mindre "goa" 12 grader - fast klockan fem på morgonen är det knappast något att klaga över.

Lite mer regn så astmatiker och allergiker får det lite mindre besvärligt med pollen kan vi väl be om - och sen kan solen få skina igen - hur länge och mycket den vill.

Mulet är det också - men faktiskt rikigt högsommar grönt och lite sammetsaktig luft.

Mulet är det också för Haparanda som i två artiklar får kritik för brister inom de sociala området. Det gäller att det inte klarar
platser för äldre och att det inte dokumenteras ordentligt vad gäller familjehemsplaceringar bland annat. Med Uppdrag Granskning i färskt minne är det lite märkligt att man som tjänsteman försöker raljera bort barnperspektivet med att det är svårt att tillgodose länsstyrelsen. Ni har fullständigt missförstått uppdraget - det handlar inte om att tillfreställa länsstyrelsen utan om att garantera att barn inte far illa. Och inte äldre heller för den delen. Att gamlingar (och andra färdigbehandlade också för den delen) snabbt blir "utslängda" från sjukhusen är inte precis någon ny företeelse.

På sitt soligaste humör är inte heller signaturen "Norrbottning men aldrig luleåbo" som skriver i Kuriren idag.. Det är trist med såna negativa människor. Ett skrämmande exempel tycker han är att Boden måste riva bostäder samtidigt som Luleå bygger nytt. Lösningen a´la denne solskensskribent måste väl vara tvångsdeportering till Boden - för möjligheten att flytta till Boden frivilligt finns ju?

Och det är ju inte bara "krig" mellan Luleå och Boden. Till och med "inbördeskrig" i Boden. Bodens politiker är lika taskiga mot Harads som signaturen "Norrbottning men aldrig Luleåbo" tycker att Luleåborna är mot övriga Norrbotten. Kuriren och NSD.

Skönt att alliansen i Boden inte låter arbetstillfällen styra äldreomsorgen. Det måste alltid vara den enskilde gamlingens behov som styr - inte om de saknas arbetstillfällen någonstans. Det får lösas på annat sätt.

Vi har inte äldreomsorg eller annan välfärd för att de ska ger sysselsättning utan för att de uppfyller ett behov som människor har.

Att placera gamlingar på korttidsplatser i Harads - utan fungerande kommunkationer - vore grymt både mot gamlingarna och deras anhöriga.

Och nu ska Strutz hemtjänst göra sitt morgonbesök hos "gamlingarna".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback