Obolstuk

Låt mig först bara säga att förra inlägget - om Reinfeldt - det vara bara en sånt där spontant uppkast  från igår. Men det hade blivit kvar i utkastkorgen.

I utkastkorgen borde också ett och annat som jag läste i går ha hamnat. Läste för andra gången igenom alla budgetförslagen som ligger inför morgondagens budgetfullmäktige. Fast de flesta var riktigt bra - det finns goda förslag och ideer i alla. Sen är de ju mer eller mindre realistiska förstås.

En något lättad byggnadsnämndordförande Kaj Hedstig kommenterade förra veckan länsstyrelsens beslut att inte byggnadsminnesmärka Fritz Olsson husen. Det är viktigt att påminna herr ordförande om det Bo Östman skriver i noterat idag. En påtagligt lättad Kaj Hedstig pustar ut och säger att nu är det bara att bevilja rivningslov. Men hallå Kaj - din tidigare tveksamhet handlade väl inte om byggnadsminnesförklaring eller ej. Det är ju inte en du - ni i byggnadsnämnden som begärt prövning. Fast det är förstås skönt att slippa ta fajten med kommunalrådet Petersen.

För har som byggföretag fått klartecken från kommunledningen för rivning - långt innan det ens var på väg till byggnadsnämnden - så sitter man ju med trumf på hand. Med ett budskap otäckt likt formidabelt härligt - bara bygga oavsett.

Annars är det lite kul med
Swedell som vill ha bredband till graven för att kunna följa Kirunas utveckling minst 100 år fram i tiden. Det är en nyfikenhetskänsla jag kan dela med Swedell - inte Kiruna specifikt - men lika ofta tänker jag så skönt att slippa veta.

Alkohol bra mot reumatism. Tacksamt för media med lite udda forskningsrön. Och ger väl en och annan alibi. Ska genast åka till mamma och meddela att hon hon druckit för lite brännvin i sina dagar. Mor som faktiskt en gång på 50-talet blev rekommenderad av en läkare att dricka rödvin någon gång då och då. Förmodligen för blodvärdet - men det höll nog på att förorsaka hjärtinfarkt bland tanterna - inklusive mor själv - i gamla bondesamhället Sunderbyn.

Idag har vi APU, PTU och sen kommunfullmäktige. Och så budgetfullmäktige i morgon. Kan bli glest med bloggning.

Inte någon tur med att hitta länkar - kommer senare idag - Östmans noterat och om alkoholen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback